VARFÖR?!?

 
Jag förstår inte. Jag förstår verkligen inte. Det är bara för hemskt för att vara sant. Och ändå är det sant. 
 
Det är så många tankar och frågor som snurrar i huvudet. Hur gick det till, vad var det som hände egentligen? Var hon väldigt rädd, behövde hon lida mycket, hur länge var hon vid liv? Hur kan någon göra såhär, vad är det för fel i huvudet på någon som tar en annan människas liv på det här sättet? Jag blöder för flickan och hennes anhöriga och jag fylls av hat mot förövarna. Jag läser artikel efter artikel, foruminlägg efter foruminlägg, försöker få svar på den största frågan som ekar inom mig. VARFÖR?!? Varför hände detta onda? 
 
Men ingen kan svara på den frågan. Internet är en kokande gryta av teorier och åsikter, alla har någonting att säga om det som hänt (även jag, som ni ser). Mitt i sorgen och vanmakten sticker rasisterna upp sina fula trynen och använder denna tragiska händelse för att sprida sin vidriga propaganda. Till och med somliga antirasister försöker göra politik av det hela. 
 
Hallå?! En sjuttonårig flicka har blivit mördad! Det är djupt tragiskt, det är chockerande, det är vidrigt - och att använda denna händelse för sina egna syften är rent osmakligt. 
 
Nu slutar jag skriva, innan jag börjar gråta. Vila i frid, Lisa. 
 

Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback