En sedelärande historia

"Malin, jag minns så väl vårt första möte. Jag satt här och du satt där, precis som vi sitter nu. Du ville inte gärna ha ögonkontakt och höll på och pillade nervöst med händerna hela tiden."
 
Jag minns också första gången vi möttes - och jag har det dokumenterat här i bloggen. Oh dear...jag var på den tiden bara provanställd i Körsbärsdalen och inte alls säker på min position där, och så klampade denna självsäkra människa in och började bomba mig med frågor och fick mig att känna mig dum. Och så började Ångestmonstret måla upp skräckbilder inne i huvudet på mig, tills jag var fullkomligt övertygad om att denna kille kommit till Körsbärsdalen för att bli anställd istället för mig, att chefen skulle tycka mycket bättre om honom än om lilla mig.
 
Jag berättade det för honom nu i veckan, när vi satt och kände oss nostalgiska och såg tillbaka på vår två och ett halvt års långa bekantskap. Och han brast ut i gapskratt. Han kunde inte alls förstå hur jag kunnat tänka så märkliga saker. Han har aldrig varit ute efter mitt jobb och han har alltid sett mig som mer kompetent än honom själv. Det har aldrig ens funnit på kartan att chefen skulle välja bort mig till förmån för honom.
 
Jag muttrade förläget att jag har ett himla komplicerat sätt att tänka på, och han tyckte att det var intressant att få en inblick i det. Och så bad han mig att i fortsättningen vara snäll och SÄGA om det är någonting som gör mig orolig, istället för att gå runt och bygga upp skräckscenarion inom mig. Han hävdar att det kommer att göra tillvaron väldigt mycket enklare. Jag tror att han har en poäng där faktiskt.
 
Jag i augusti 2012, alldeles ifrån mig av oro efter första mötet med en människa som jag numera vet är jättesnäll. Lilla Malin...vad ska vi göra med dig?!

Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback