Misslyckad debut

Terminens första japanskalektion var ett rent helvete. Ungefär halvvägs igenom lektionen började jag gråta. Och nu har jag mejlat läraren och deklarerat att jag är störd och troligen inte kommer kunna fullfölja kursen.
 
Upprop
Läraren började med att ropa upp oss. Jag freakade ur redan där, och låtsades ha problem med att få igång min mikrofon och webcam. Hon fick fråga efter "マリンさん" flera gånger innan jag slutligen kläckte ur mig "はい、こんばんは" och sedan genast stängde av mikrofonen igen.
 
Presentation
Efter uppropet gick läraren igenom en massa praktisk information kring lärplattformen och kursens uppbyggnad och sådana saker. Efter ett tag började jag till och med nästan slappna av, jag inbillade mig visst att faran var över. Men så plötsligt klickade hon fram en PowerPoint-bild innehållande fem meningar med oroväckande luckor i. Jag fick rätt i mina onda aningar när hon började slänga ut ordet till student efter student. En efter en rabblade de snällt igenom de fem meningarna och fyllde i luckorna med lämpligt innehåll (en presentation av sig själv). När (o)turen kom till mig trodde jag seriöst att jag skulle dö. Efter en evighetslång tystnad från min sida, och enträgna uppmaningar att "マリンさん" skulle prata från lärarens sida, skrev jag "Sumimasen. Chotto." i chattfönstret. Läraren verkade förvånad, men gick vidare med de andra studenterna. När alla andra tagit sig igenom uppgiften återvände hon till mig. Och då satte jag igång mikrofonen och stammade mig igenom meningarna, sedan stängde jag av igen. Jag var alldeles för uppjagad för att kunna ta till mig något av responsen jag fick efteråt.
 
Gruppövning
Knappt hade jag hämtat mig från presentationstraumat förrän läraren kastade in oss tre och tre i grupprum för att konversera med varandra utifrån en frågemall. När en kille ställde en fråga till mig satt jag först bara där som ett levande frågetecken. Sedan kved jag fram ett ynkligt "すみません。わかりません。" och lyssnade olyckligt medan mina hjälpsamma klasskamrater förklarade frågan för mig. När de förklarat färdigt och jag förväntades svara så stängde jag av mikrofonen och webcamen och började gråta. Sedan satt jag och grät mig igenom resten av lektionen.
 
Avslut
I slutet av lektionen förväntades vi bilda grupper för denna veckas grupparbete. De andra började entusiastiskt att gruppera sig och planera de kommande dagarna, men jag bara grät och tittade på och sedan loggade jag ut och mejlade till läraren om min sociala fobi och mina intentioner att hoppa av kursen.
 
Nu ska jag ta en Imovane och gå och lägga mig. Förhoppningsvis har känslan av totalt misslyckande släppt lite tills imorgon.

Kommentarer
Lillasyster

Min finaste syster <3 <3 <3

Svar: <3 <3 <3 <3 <3
The Worrying Kind

2014-09-02 @ 21:56:59

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback