Malin på kundaliniyoga

Idag har jag provat på kundaliniyoga och jag tror faktiskt att det kan vara en idealisk träningsform för mig. :)
 
Det var nästan så att jag ballade ur och tog bussen hem igen när jag travat runt i ett för mig okänt område i stan i sisådär en halvtimme utan att hitta kurslokalen. Uppdämd nervositet, irritation och tårar som brände bakom ögonen. Men så tänkte jag på att det ju faktiskt var min kollega som tipsade mig om det här prova-på-tillfället och att hon högst sannolikt kommer att fråga mig på måndag vad jag tyckte och att jag då inte har någon större lust att erkänna att jag struntade i det hela för att jag inte hittade lokalen (då skulle hon antagligen fråga varför jag inte ringde till kursledarens mobil och det är lite svårt att förklara sådana saker för folk som inte själva är psykfall).
 
Så jag letade lite till, och plötsligt öppnades en dörr och ut kom en kvinna som fullkomligt strålade av harmoni (fullt förståeligt, eftersom hon senare berättade att hon hållit på med yoga i över tio år). Hon frågade om jag letade efter yogakursen och jag tumlade tacksamt in genom dörren. Eftersom jag behövde kissa gick hon i förväg bort till salen där vi skulle hålla till, och jag tyckte att det var skitjobbigt att behöva gå in ensam och sist av alla och tänkte att det säkert var fullt med folk därinne som alla skulle se ner på mig för att jag kom några minuter för sent - men det visade sig bara vara kursledaren och en prova-på-deltagare till förutom mig där och de var jättetrevliga båda två. Så den oron var obefogad (vilket mycken oro ju tenderar att vara).
 
Själva yogaövningarna var rätt knepiga, speciellt gällande andningen. Det är ju meningen att man ska andas nere i magen - men jag andas i regel uppe vid nyckelbenen. Kursledaren fick säga till mig flera gånger att jag skulle se till att andningen nådde ända ner i magen, men det är fan skitsvårt! Så jag tror att det kan vara väldigt nyttigt för mig att gå på yoga och öva på detta.
 
Kundaliniyoga handlar om både kropp och själ och är en väldigt skonsam men ändå effektiv träningsform - vilket ju passar mig som psykfall och astmatiker himla bra. Att den kom till västvärlden via San Francisco känns ju också som en hint om att det är detta jag ska pyssla med. Och så går kursen på tisdagskvällar, när det ju var tänkt att jag skulle ha japanskalektioner (vilket jag ju inte kommer att ha nu eftersom jag hoppat av). Jag anmälde mig redan idag efter prova-på-passets slut. :)

Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback