Glasögon, katter och pengar

I förmiddags följde syrran med mig till optikern. Jag lämnade tillbaka alla fem bågarna och sa bestämt att jag inte ville ha några nya bågar, bara nya glas i mina nuvarande. Men det dröjde förstås inte länge innan optikern, syrran och ni som talade om vilka bågar ni föredrog (tack så mycket för det!) fick mig att välja de röda bågarna trots allt. :)
 
Sedan åkte syrran och jag till Fiahemmet som hade öppet hus idag. Jag trodde att vi skulle stanna där i flera timmar och kela med katterna tills jag fick värsta allergichocken (för så blev det förra gången vi var där) men vi gick faktiskt därifrån igen ganska snart. Jag kände inte för att klappa eller leka med någon kisse, jag kände inte ens för att gå och hälsa på de ljuvliga små kattungarna.
 
Kanske beror det på att jag känner mig lite låg idag (sorry, jag tänker inte gå in på varför), kanske på att jag bestämt mig för att inte skaffa någon mer katt utöver den älskling jag redan har, kanske på att djurhemskatter är så himla "lättflörtade" - de är supersociala och springer fram och kelar med vem som helst, och jag föredrar att förtjäna en katts förtroende och inte vara en utbytbar människa vilken som helst (jag antar att det är fåfängt och själviskt av mig, men jag vill liksom känna mig speciell).
 
Den här lilla darlingen var livrädd för mig under sin första tid i mitt hem - det tog tretton dagar innan jag ens fick börja klappa henne. Nu har vi bott tillsammans i fyra och ett halvt år och hon är, som ni ser, allt annat än rädd för mig.
 
Efter katthemsbesöket blev det lite shopping. För att vara en himla ambitiös revisorsassistent har jag jäkligt dålig koll på min privatekonomi - i varenda affär trodde jag att kortläsaren skulle säga "medges ej" för att det inte fanns tillräckligt med pengar på kontot som är kopplat till kortet, men när jag kom hem kunde jag konstatera att jag hade typ åtta gånger mer kvar på kontot än vad jag gjorde av med idag (och jag gjorde ändå av med ganska mycket idag). Hm. Måste sluta vara så pessimistisk jämt.

Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback