Tårtbakning och japanskatest à la Malin-stil

Har fullt upp med att städa lägenheten och baka tårtor under de få timmar som jag är både hemma och vaken, därav min bristande närvaro här på bloggen. Bilder kommer förmodligen senare, när hela den här födelsedagscirkusen är över. :)
 
Har knappt ens hunnit börja med examinationsuppgiften i japanskakursen som ska vara inlämnad nästa vecka. Gaaahh!! :O Men motivationen till att börja med den dalade ganska snabbt igår kväll. Då fick jag nämligen syn på denna bild i mitt nyhetsflöde på Facebook...
 
 
...och jag kunde utan vidare utläsa vad som stod i pratbubblorna! Alltså har jag redan uppnått ett av mina främsta mål med att studera japanska - att kunna läsa Yaoi på originalspråk. ;) Nu var det i och för sig inte så himla avancerat i just den här bilden (mest stönljud), men ändå. Det jagade bort motivationen till att fortsätta traggla. :P
 
Hm. Får försöka ta tag i japanskastudierna igen senare, typ på söndag eller något. För nu måste jag faktiskt gå och lägga mig. Ska gå upp extra tidigt imorgon och göra klart en av tårtorna, så att jag kan ta med den till Körsbärsdalen och bjuda mina kollegor. Jag är rätt nervös för det faktiskt, har ju inte hunnit provbaka och smaka den innan, så jag vet ju inte alls om den är god och inte blir den så himla vacker heller, blommorna ser mest ut som stekta ägg. :S Men det är väl tanken som räknas...?

Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback