No place to go

På väg till jobbet förut passerade jag några hemlösa som låg och sov utanför en port inte alls långt från Körsbärsdalen. :O Först trodde jag att det var skräp som någon kastat ut, det såg ut som en hög med filtar bara, men så upptäckte jag att det rörde sig under filtarna.
 
Chock!
 
Herregud, jag har aldrig sett hemlösa i Norrköping förut. Jag har bara sett de där irriterande fejktiggarna som sitter med sina pappmuggar och säger "pengar, please, pengar" (men gömmer det mesta av pengarna de får i fickorna för att det inte ska se så fullt ut i muggarna) och går runt med käppar och böjda ryggar (men rätar på sig och slutar halta när de tror att ingen ser) och har skyltar där det står att de fryser (men blir hämtade med bil på kvällarna och körda till en lägenhet).
 
Men detta som jag såg nu på morgonen. Det var fan på RIKTIGT!!!
 
Min känslomässiga sida ville väcka dem och ta med dem till Körsbärsdalen och bjuda dem på frukost. Men min mer förnuftiga sida avstyrde det projektet och skyndade bara förbi. Liksom, jag är faktiskt ensam i Körsbärsdalen på morgonen och vi har ju datorer och allt möjligt här som desperata människor säkerligen skulle kunna tänka sig att försöka stjäla om tillfälle ges. Så...självbevarelsedrift före medmänsklighet. Typ.
 
Är jag en dålig människa nu? :S
 

Kommentarer
Lillasyster

Nejdå, favvosyster, det är du inte! Ibland måste man låta bli att tänka med hjärtat.

2014-04-11 @ 11:19:01

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.



Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback