Malins favoritplats i världen

Har pluggat queerteori ända sedan jag kom hem från jobbet. Känner mig lite lagom seg i huvudet efter alla avancerade resonemang om konstruktivism, identiteter, positionering och annat som är rätt svårt att ta in när man har jobbat en hel dag och egentligen bara vill gå och lägga sig och på sin höjd glo på en film innan det är dags att sova.
 
Men så kom det ett avsnitt i boken som handlade om Castro, och då förvandlades Zombie-Malin förstås till Fjoll-Malin på ett litet kick (och fick om möjligt ännu svårare att fokusera på komplicerat teoretiserande). Och jag började genast längta tillbaka till den underbara platsen som syrran och jag vistades på för två månader sedan. Åååhh...Market Street, Castro Street, regnbågsflaggorna, bögarna, Orphan Andy's, spårvagnarna, Walgreens, GLBT History Museum, hotellet, palmerna, övergångsställena, bokhandeln, Subway, plastbrandhjälmen, hundarna, backarna, husen, tiggarna, reklamaffischerna...hela atmosfären...allt allt ALLT!!!
 
 
På ett queerfeministiskt plan inser jag förstås det problematiska i Castro-kulturen. Sociala klyftor, mansdominans, segregering, exotifiering, kommersialism, bla bla boooring...men man måste faktiskt inte vara så jäkla korrekt hela tiden (och när det gäller mitt älskade Castro tänker jag inte ens försöka).
 
Hm...jag hade velat ägna mig en stund åt romanskrivande, nu när jag är klar med dagens studier. Men jag orkar fan inte. Så det får väl bli sängen istället. Förhoppningsvis kommer jag få sova, och om jag har tur kanske jag till och med drömmer något trevligt (om Castro eller Yaoi eller något annat ljuvligt, hihi). Natti, natti!

Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback