Tre saker som upprör mig just nu

Vilka fina, tappra läsare jag har som fortsätter att besöka min blogg fastän jag inte har skrivit på flera dagar. :) Men nu är det verkligen hög tid att jag skriver ett nytt inlägg! Varför jag varit så tyst den sista tiden? Tja...trötthet, fullt upp, idétorka. Det är väl de svepskäl jag har närmast tillhands. :P
 
Nu är det mindre än en vecka tills jag fyller år. Men stället där det blivit tradition att fika med familjen i samband med min födelsedag brann ner natten till igår! :O Så himla hemskt! Inte bara för min födelsedag då alltså...utan för ägarna, för stamgästerna, för alla som älskar Färgargården. Fy... :(
 
Färgargården i lågor. (Foto: Björn Persson/Wighsnews).
 
Det var den första saken som gör mig upprörd just nu. Den andra är att regeringen ifrågasätter behovet av sjukskrivningar vid psykisk ohälsa. Det finns mycket jag skulle kunna säga om detta...men kontentan av allt jag vill ha sagt blir ändå densamma: FUCK YOU!!! Man har alltså uppmärksammat att sjukskrivningarna på grund av psykisk ohälsa ökar...och hur tänker man lösa det på bästa sätt? Jo, man tänker skärpa reglerna för sjukskrivning vid psykisk ohälsa. Piska folk tillbaka till jobbet bara! Så ser det lite bättre ut i statistiken. Men på vilket sätt hjälper det människor att tillfriskna från depression och andra svåra tillstånd? Visst köper jag resonemanget om att man i allmänhet mår bra av att vara en del av ett sammanhang, att känna att man gör något meningsfullt...men det finns faktiskt andra sammanhang än arbetsplatsen och det finns andra meningsfulla sysselsättningar än arbete. Och om man mår riktigt dåligt är förmodligen inte arbete, med alla prestationskrav och sociala krav det innebär, den mest optimala lösningen. Åtminstone inte till en början. Låt människor tillfriskna i sin egen takt och på sina egna villkor! Och fatta för i helvete att psykisk ohälsa är lika verklig som fysisk ohälsa!!!
 
 
Hm...nu till den tredje anledningen till upprördhet. Imorgon är det, som väl alla vet, dags för Eurovision Song Contest. Och vi kommer garanterat inte att vinna, eftersom den jäkla juryn såg till att random Robin och inte ljuvliga Yohio blev Sveriges kandidat. Men det är inte det som min upprördhet kretsar kring just nu. Det är hotet om att de ansvariga för tävlingen kanske kommer böja sig för det bakåtsträvande ramaskriet från Östeuropa och censurera den lesbiska kyssen som avslutar Finlands bidrag. Hallå?! Det är år 2013, tävlingen kommer att hållas i "världens mest jämställda land" - och Eurovision är för helvete det gayigaste evenemanget som finns (om man inte räknar med Pride). Att hindra den här kyssen är inte bara en skymf mot hela gayvärlden, utan ett rent hot mot demokratin. Så hjälp till att protestera mot denna avskyvärda censur!
 
Finlands kandidat Krista Siegfrids och en av hennes dansare. De som inte tål att se detta kan stänga av sina teveapparater.

Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback