Samhällsparasit

Mitt frikort för läkemedel går ut om fyra dagar. Så idag passade jag på att parasitera på samhället en sista gång (det lär väl inte dröja mer än ett par månader innan jag åter igen uppfyller kriterierna för frikort, men ändå). Jag gick med andra ord till apoteket för att hämta ut så många mediciner jag bara kunde.
 
Jag kom ut från apoteket med en stor shoppingkasse fylld av tablettaskar och annat smått och gott till ett värde av 3 324 kronor och 50 öre - och jag fick allt detta alldeles gratis!
 
 
Det var nästan lite pinsamt. Liksom, det var väl ganska uppenbart att jag hämtade ut detta medicinala Mount Everest bara för att jag snart måste börja betala för min medicin igen. Men jag förklarade för apotekstanten att jag faktiskt ska åka till USA i sommar och för att kunna ta med mig mina mediciner så måste de ligga i sina originalförpackningar och jag har en tendens att kasta bort dem och därför behövde jag hämta ut nya askar nu.
 
Hm. Ja. Precis. Det är faktiskt typ sant. Åtminstone när det gäller adrenalinsprutorna - förpackningarna till dem åker i papperskorgen ganska så omedelbart, för annars skulle inte sprutorna få plats i det där lilla akutetuiet jag har i handväskan.
 
Apotekstanten önskade mig en trevlig resa och jag traskade glad i hågen ut på gatan med min enorma medicinkasse.
 

Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback