Saker som får mig att inse hur jäkla störd jag är

Jag vet inte om jag har berättat om köket i Körsbärsdalen...?
 
 
Ända från första gången jag var där och fikade (veckan innan jag började min praktik) har jag haft MIN plats vid köksbordet. Jag satte mig instinktivt på stolen som kändes tryggast; nära dörren, med ryggen mot väggen och utsikt över rummet, fönstren och dörren. Och där har jag stannat kvar. Alla vet att det är min plats, det dukas alltid för mig där till fikat och det är aldrig någon annan som sätter sig där.
 
Utom när det kommer utomstående till Körsbärsdalen. Det händer att kunder sätter sig på min plats (det kan jag med viss möda tolerera - de är ju bara där på tillfälligt besök och dessutom är det viktigt att vara tillmötesgående mot dem). En gång hände det att Jossi satte sig på min plats (då fräste jag åt honom och sedan gjorde han aldrig om det).
 
Igår började en ny praktikant hos oss - och när jag kom till köket för förmiddagsfikat satt hon på min plats. På MIN plats! :O Jossi påpekade detta på ett lite skämtsamt sätt och jag bekräftade att det var så. Jag förväntade mig att hon skulle flytta på sig, men hon verkade inte förstå det underliggande allvaret i situationen utan satt lugnt kvar på MIN plats. Så jag fick sätta mig på stolen bredvid istället och under hela fikarasten kändes allting fel fel FEL.
 
Idag kom jag till köket före praktikanten. Så då skyndade jag mig att inta MIN plats. Hon fick sitta på hörnet, med ryggen mot balkongdörren. Ordningen återställd. Malins nerver lugnade. :thumbup:
 
Det är sådana här saker som får mig att inse hur jäkla störd jag är.
 

Kommentarer
Lillasyster

Tycker inte det är stört, den där platsen är din komfortzon av fullt förståeliga skäl. Tror alla har något liknande, om man tänker på det :)

2013-01-08 @ 21:04:30

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback