En omtumlande kväll

Ångestmonstret gick bärsärkagång tidigare ikväll. Det gjorde allt för att få mig att stanna hemma i tryggheten, hellre än att ge mig ut på stan och träffa en främmande människa och sätta upp kärleksbudskap som folk kan bli provocerade av...

Men då tog Stora Malin kommandot, trotsade Ångestmonstret, kramade om och lugnade Lilla Malin och gav sig ut i det okända. (Jag har gått hos en kurator som åskådliggjorde mina problem genom att säga att jag har en ängslig liten elvaåring inom mig som mitt nutida jag måste ta hand om, och min nuvarande psykolog säger att jag har ett elakt ångestmonster inom mig som styr och kontrollerar mig.)

Jag hade inte behövt vara orolig. Min nya vän var hur fin som helst - precis som alla andra i Pride-familjen. Hon log med hela ansiktet och gav mig en stor kram, och hela jag slappnade av på ett ögonblick. Och sedan ägnade vi typ en och en halv timme åt att pynta stan med regnbågshjärtan. :)

 

Det var en väldigt...eh...intressant upplevelse. ;) Några muslimska småflickor kom fram och frågade vad hjärtana stod för, och vi försökte förklara fenomenet Pride...men de förstod nog inte riktigt, de trodde att det var World Children's Prize eller något. :P

Sedan kom det fram ett fyllo...

Fyllo: What is that? Is it ice-cream?
Min vän: No, it's a gay festival.
Fyllo: No?! Really???
Vi: Yeah.
Fyllo: Oh, I see.
Min vän: But you can come too.
Fyllo: Oh, I will!

Och så raglade han iväg till sina kompisar och vrålade "IT'S A GAY FESTIVAL!" så det hördes över hela Drottninggatan. :P Och när jag skulle gå hem en stund senare mötte jag honom igen...

Fyllo: Oh, you're alone? Where is...?
Jag: She went that way. We're done for today.
Fyllo: So where are you going?
Jag: I'm going home.
Fyllo: So...you're really gay?!
Jag: Yes.
Fyllo: Nooo, you come with me now...
Jag: No! I'm going home. Bye!

Och så var det ju förstås en massa människor som blängde surt på oss när vi höll på och satte upp hjärtana...och några killar som ropade saker efter oss...och några snorungar som rev ner ett hjärta...och - faktiskt - några som stannade och verkade uppriktigt intresserade och frågade efter datum för priden.

Det har verkligen varit en händelserik och omtumlande kväll. Men jag är glad över att ha upplevt den, att jag inte fegade ur och stannade hemma och lät Ångestmonstret vinna. :)


Kommentarer
Livrädd

Malin vs Ångestmonstret 1 - 0! Bra jobbat! Jag vet vem jag håller på i den matchen!

KRAM

2012-05-01 @ 22:24:04
Jess

Fina regnbågshjärtan :) Tråkigt med folk som ska förstöra och riva ner dock.

2012-05-01 @ 22:29:43
URL: http://jesskarlsson.blogg.se/
Kristin

Härligt att du inte lät monstret vinna! :)Kollade programmet för Priden, visste inte att det var så stort, fanns ju mycket intressant! Skulle vara kul att kika på något, men så är det det där med att ta sig iväg också ;)

2012-05-02 @ 00:32:23
Michelle

Sååå starkt av dig att gå ut och göra detta! Det var ju inte precis som att sätta upp posters om en saknad vante. Folk har sin bestämda uppfattning om Pride och där stod du upp för din sak! Härligt!

2012-05-02 @ 09:28:07
URL: http://meningsfulltonodigt.wordpress.se
Gaymasen

Haha härligt! Och bra att du brottade ner "monstret" och lät dig själv vinna, det är du värd. :))

2012-05-02 @ 11:49:56
URL: http://gaymasen.se
The Worrying Kind

TACK så jättemycket, alla fina! :D (ursäkta den sena reaktionen, men jag blir liksom helt stirrig av fin respons och vet inte riktigt vad jag ska göra med den)

2012-05-03 @ 19:34:56
URL: http://theworryingkind.webblogg.se/

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback