Cold city, cruel system

Min stödperson följde ju med mig till Försäkringskassan idag (eller Förskingringskassan, som jag hädanefter kommer att kalla den). Vi fick vänta i nästan en timme, innan vi fick prata med en handläggare. Och den robotlika lilla människan vi till slut fick prata med hade minsann aldrig hört talas om att funktionshindrade skulle få mer pengar än andra (vilket min handläggare på Arbetsförnedringen hävdat) utan jag skulle minsann få nöja mig med under 4 500 kronor i månaden (utbetalade typ tusen år i efterskott). Jag frågade om jag skulle kunna få socialbidrag utöver det, eftersom det typ bara räcker till hyran och alltså inte går att leva på, men det behagade hon inte ens svara på. Jag frågade även vad hon tyckte att jag skulle leva på fram tills den där tattiga ersättningen kommer i slutet av februari eller början av mars, och då log hon och sa att det fick jag ordna på annat sätt, gå till kommunen eller låna eller något. Jaha. Där ser man. Tycker samhället att man ska bli kriminell, eller vad fan är det frågan om?!


Kommentarer
Fobisk

Hon kanske inte hade hört talas om att funktionshindrade ska få mer, men då borde hon dubbelkolla det tycker jag. Jag är själv ganska så säker på att du ska ha rätt till mer pengar än de där 4500:-. Sen var hennes kommentar i slutet väldigt onödig tycker jag - vad hände med medmänskligheten?

2012-01-10 @ 07:19:59
URL: http://fobisk.blogspot.com/

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback