Sankta Taylor

Idag är en stor dag. Finaste Taylor fyller 23 år. :D Och om ni inte redan har sett vår födelsedagsvideo, tycker jag att ni ska titta på den...
 
 
Kissen och jag firade imorse genom att öppna julklappar i förskott. Kissen fick tre leksaksråttor i glada färger samt en ny vattenskål. Jag fick en box med Taylor-produkter (som jag köpt själv och bett att få inslagen i affären för att det är så roligt att öppna paket).
 
 
För icke-Swifties är väl den här dagen annars mer känd som Lucia. :P Och en tradition i samband med det är ju de årligen återkommande rubrikerna om barn som av sina lärare förbjuds att klä ut sig till det de vill i luciatåget. Och det är så himla tröttsamt! Varför får det bara finnas EN Lucia i tåget, varför måste Lucia vara en tjej - och varför är det plötsligt inte okej för ungarna att klä ut sig till pepparkaksgubbar?! :question: Jag fattar ingenting. Och skolorna har inga bättre argument än att "det är tradition" och att man "inte vill stöta sig med någon". Eh...va? :O För det första är väl luciatåget till för barnens och inte för lärarnas skull - och för det andra är det år 2012 nu och inte 1950. Och så vitt jag vet har inga pepparkakor ännu ställt sig upp på plåtarna och meddelat att de känt sig kränkta över att bli representerade i luciatåget. ;)
 
Luciautopi? Bild från barnboken Kalle som lucia av Anette Skåhlberg och Katarina Dahlquist.

Kommentarer
Zara

fin och intressant blogg!

2012-12-13 @ 17:58:17
URL: http://zarax.blogg.se/

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback