Sista terminen

Anmälan till vårkurserna har inte ens varit öppen i en timme. Och jag har redan skickat in anmälan. ;)Har jag inte fått jobb innan sommaren, blir det min sista studietermin. :( Får jag jobb kommer jag fortsätta plugga vid sidan av, men om jag tvingas vända mig till soc blir jag sysslolös (hemska tanke!).

Kursen jag prioriterat högst kommer förhoppningsvis att göra mig mer insatt i de rättigheter och möjligheter jag har, så att jag får "mer på fötterna" och vet helt säkert vad jag kan kräva av samhället.

Kommentarer
Jenny

Hej,

Har läst din blogg ett tag och tycker mycket om den. Både lider och glädjs med dig i dina inlägg.

Idag dock känner jag att jag missuppfattat dig helt.

Du studerar i ett samhälle som har gratis utbildning och som ger dig studiebidrag och lånar ut pengar till dig. Ett samhälle med gratis bibliotek och sjukvård. Ett samhälle som ligger långt fram när det gäller jämställdhet på många olika plan. Antagligen ett av de bästa samhällena du kan leva i när du är i den situationen du är.

Då läser jag följande: "...så att jag får "mer på fötterna" och vet helt säkert vad jag kan kräva av samhället."Synd att det inte finns en kurs där man får reda på vad som krävs av de personer som ingår i samhället för att det skall fungera för alla.Blir så matt när folk skriker efter rättigheter och himlar med ögonen när man nämner skyldigheter.Det kanske inte var så du menade...men det var så jag tolkade det.Lycka till med studierna!

2011-09-16 @ 11:47:51

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback