Lika för lika 🎭

Idag har jag varit pĂ„ Shakespearefabriken och sett Ă„rets förestĂ€llning Lika för lika. 🎭

SjĂ€lvklart tog jag tuff-tuff-tĂ„get dit. Jag ÄLSKAR att Ă„ka tuff-tuff-tĂ„g! 😍 Även om dess tjusning kanske mattats av liiite av det faktum att jag numera bor utmed dess ordinarie fĂ€rdvĂ€g och tvingas lyssna pĂ„ historien om mina kvarter X antal gĂ„nger om dagen. 😅

SkĂ„despelarna rörde sig ute i foajĂ©n innan förestĂ€llningen, och tvĂ„ av dem sken upp och hĂ€lsade igenkĂ€nnande nĂ€r de sĂ„g mig. đŸ„°

Jag hade aldrig sett nĂ„gon version av eller lĂ€st nĂ„got om Lika för lika innan, sĂ„ jag visste inte riktigt vad jag hade att vĂ€nta mig. Men jag misstĂ€nkte under förestĂ€llningens gĂ„ng att den nog queerats till en hel del jĂ€mfört med originalet, och det stĂ€mde bra det. Och inte mig emot - en underhĂ„llande drag queen och en lesbisk tyrann var vĂ€lkomna inslag, vad mig anbelangade. En pjĂ€s frĂ„n början av 1600-talet bĂ€r ju tyvĂ€rr pĂ„ en massa misogyni och annat trist, sĂ„ det behövs nog en del anpassningar för att den inte ska kĂ€nnas helt out of place. Och det lyckades de bra med hĂ€r, Ă€ven om hjĂ€ltinnans tvĂ„ngsĂ€ktenskap i slutet skavde en hel del.

Det Ă€r för övrigt himla mycket som hĂ€nder hĂ€r i Vadstena denna helg. BĂ„de Medeltidsdagar pĂ„ slottet och SommarknĂ€ppen pĂ„ stan och i parken. Jag gick en svĂ€ng pĂ„ marknaden i parken idag. Eller rĂ€ttare sagt tvĂ„ svĂ€ngar - först kollade jag in utbudet och sedan gick jag hem och samlade mod, och pĂ„ vĂ€g till tuff-tuff-tĂ„get vĂ„gade jag till slut gĂ„ fram till ett av marknadsstĂ„nden och köpa nĂ„gra pĂ„sar med pĂ€rlor för att kunna göra fler vĂ€nskapsarmband till Taylor-konserterna i London i augusti.

Kommentarer

TĂ€nker du skriva en kommentar?

Vad gullig du Àr! Jag blir jÀtteglad nÀr jag fÄr trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. OlÀmpliga kommentarer, sÄsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihÄg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback