Ångestrytm

Jag fortsätter vakna med världens ångest på nätterna. Men jag har kommit in i en rätt effektiv rytm den här veckan, då jag oftast vaknat när det nästan varit morgon vilket gjort att jag gått upp och sedan varit på plats på kontoret extra tidigt på morgnarna och kunnat åka hem tidigare på eftermiddagarna och faktiskt orkat plugga en eller ett par timmar innan sovdags. Och sedan har det hållit på sådär, varje dag.

Extremfallet var väl i tisdags, när jag anlände till kontoret i Linköping redan klockan 6 på morgonen. 🙈

Men ångesten är verkligen jobbig. I måndags höll den i sig även efter att jag gått upp och sedan typ hela dagen. Jag hade svårt att fokusera på jobbet, speciellt på förmiddagen, men fortfarande på eftermiddagen var jag så skör att det faktum att det låg ett par kvarglömda vantar på golvet bredvid min plats på bussen hem blev världens problem för mig - jag satt och nojade hela vägen till Norrköping över huruvida jag skulle plocka upp dem och lämna dem till chauffören när jag klev av eller inte. (Det slutade med att jag inte gjorde det.)

Idag var det årets första fredagsfrukost på kontoret och vi körde ett quiz om privata inkomstdeklarationer. En del av mig ville gärna vinna (eftersom detta är ett ämne jag borde ha stenkoll på och jag ju har ett behov av att känna mig duktig), men det var nog tur att jag inte gjorde det ändå för jag hade nog inte pallat uppmärksamheten i mitt sköra tillstånd.

Nu väntar en helg som jag hoppas kommer att ge mig en del återhämtning. Imorgon kommer syrran, och den här helgen behöver hon inte peppa mig i mitt pluggande utan vi kan hitta på andra saker. Jag lämnade in höstterminens sista uppgift igår kväll, och vårterminen börjar inte förrän på måndag (vilket för all del inte har hindrat mig från att redan börja kika på de kommande uppgifterna). Ikväll har jag spelat Sims. Jag hoppas att jag kommer kunna göra det mer under helgen, samt kolla på film eller något annat trevligt. Men jag befarar att ångesten inte kommer lämna mig ifred...


Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback