Lägenhetsvisning i Vadstena

Igår åkte min finaste syster och jag till mitt älskade Vadstena för att titta på en lägenhet till mig. 🥰 Inte den lägenhet jag spanat in i flera år och som blir ledig från årsskiftet (den har jag fortfarande inte hört något om), men en annan som kanske skulle kunna vara intressant. 
 
Det kändes fint att få återse mitt älskade Vadstena, det är ju två månader sedan jag var där sist. Vinden blåste kall, men i hjärtat kände jag mig varm. ❤️ Och vi gjorde sådant vi brukar göra, som att shoppa i våra favoritbutiker och kika i bokkiosken. 
 
Vi satt dock inte nere vid Vättern (det var för kallt), men vi gick ner till den flera gånger i alla fall. Och den hade sin vanliga lugnande inverkan på mig. 🥰🙏 
 
Lägenheten var väldigt fin och uppfyllde formellt sett de flesta av mina kriterier. En trea i centrala Vadstena, någon våning upp i ett gammalt hus, med utsikt mot Vättern från åtminstone ett av fönstren. Och om jag vill ha den så är den min - jag har till imorgon på mig att lämna besked, sedan kommer hyresvärden att släppa den till nästa intressent. Det känns hisnande, att ha denna möjlighet i min hand. (Och Ångestmonstret ägnade förstås hela gårdagen åt att gapa om att jag inte vill flytta till Vadstena överhuvudtaget - men det är ett mönster jag sett förut och känner mycket väl igen, det är liksom en normal ångestreaktion inför en nära förestående stor förändring i mitt liv och har ingenting att göra med vad jag egentligen vill utan snarare en rädsla för det okända.) 
 
Efter visningen gick vi ner till Vättern och samlade tankarna och sedan till ett konditori och fikade. Och jag visste i mitt hjärta att det inte var mitt framtida hem vi besökt. Ett av rummen (det som jag föreställde mig skulle bli mitt sovrum) kändes verkligen helt rätt, men det hade nog främst att göra med att jag kunde skymta Vättern därifrån...och det var verkligen en fin lägenhet...men inte så mysig, mer pampig och tjusig och med öppen planlösning. Det är inte riktigt vad jag vill ha. Plus att jag helst vill ha en balkong också - och framför allt bo ännu närmare Vättern. 
 
Jag har inte gett upp hoppet om min drömlägenhet som blir ledig från årsskiftet. Att ärendet fortfarande, efter över två veckor, inte är stängt tyder ju på att de första i kön inte har tackat ja och att hyresvärden kommer att fortsätta kontakta oss längre ner på listan...hoppas jag i alla fall. 🙏 Och blir det inte den för mig nu, så blir det kanske senare. Jag har egentligen inte bråttom (även om jag är ivrig). Jag bor bra där jag bor och kan gott vänta tills lägenheten blir ledig nästa gång...eller tills någon av de andra två jag spanat in blir ledig, vilket inte bör dröja mer än ett par år (baserat på min analys av de som bor där nu). 
 
Men...fram tills jag lämnar ett nekande besked imorgon så har jag faktiskt en lägenhet i centrala Vadstena med inflytt om ett par månader. Och det är som sagt en hisnande tanke. 😍

Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback