Högskoleprovet đŸ€“

Idag har jag skrivit högskoleprovet - för första gĂ„ngen nĂ„gonsin, trots att jag pluggat pĂ„ högskolenivĂ„ i över femton Ă„r vid det hĂ€r laget. 😅 Det var roligt, stressigt, spĂ€nnande, pĂ„frestande...jag Ă€r helt slut nu, men himla nöjd med dagen. 😮👍

SjĂ€lvklart var jag ute i extremt god tid imorse. Det var mörkt ute och jag sĂ„g knappt till en enda mĂ€nniska. NĂ€r jag nĂ€rmade mig provlokalen sĂ„g jag en ung kille stĂ„ och hĂ€nga och se lite rĂ„dvill ut. Det Ă€r en passage som Ă€r lite shady och som jag inte gĂ€rna gĂ„r i sjĂ€lv för det brukar hĂ€nga lite skumt folk dĂ€r. 😼 Och visst började varningsklockorna ringa nĂ€r jag sĂ„g den dĂ€r killen, men jag valde att tolka hans nĂ€rvaro som att han var dĂ€r i samma Ă€rende som jag.

SĂ„ jag gick faktiskt fram och frĂ„gade om han skulle skriva högskoleprovet. Och det skulle han mycket riktigt. Han var lite osĂ€ker pĂ„ vart han skulle gĂ„, sĂ„ jag visade honom vĂ€gen till rĂ€tt ingĂ„ng (som jag sjĂ€lvklart kollat upp i förvĂ€g var den lĂ„g). Och jag initierade till och med lite smĂ„prat genom att frĂ„ga honom om han skrivit provet tidigare. Och jag gick fram och kĂ€nde pĂ„ dörren (som visade sig vara öppen) och ledde honom in i byggnaden och till rĂ€tt vĂ€ntrum.

Jag kĂ€nde mig vĂ€ldigt socialt duktig faktiskt. 👏 Men sedan fick det vara nog. Jag gick pĂ„ toaletten och jag Ă„t lite av min matsĂ€ck och jag pillade med mobilen och i stort sett ignorerade min omgivning.

VĂ€l pĂ„ plats inne i provsalen blev jag placerad mitt i mittenraden. VĂ€rsta tĂ€nkbara placering, jag vill ju ha ryggen mot en vĂ€gg eller sitta lĂ€ngst ut pĂ„ en kant. đŸ˜± SĂ„ det var inte jĂ€tteuppskattat av Ångestmonstret. Men det var ju inte mycket att göra Ă„t, det var bara att acceptera faktum. Platserna var numrerade och mitt nummer stod pĂ„ den dĂ€r platsen, sĂ„... đŸ€·â€â™€ïž

Provet bestod av fem delprov, tvĂ„ matteprov och tre sprĂ„kprov. Det första provet var ett matteprov. Och det fick mitt sjĂ€lvförtroende att börja svaja rĂ€tt rejĂ€lt. đŸ˜” Jag hade inte pluggat nĂ„gonting överhuvudtaget inför högskoleprovet, dels för att jag inte riktigt haft tid och dels för att jag fick sju av Ă„tta rĂ€tt pĂ„ testfrĂ„gorna som lĂ„g ute pĂ„ hemsidan sĂ„ jag tĂ€nkte att det var rĂ€tt lugnt. Men efter dagens erfarenheter inser jag att om jag ska skriva högskoleprovet fler gĂ„nger (vilket Ă€r mycket sannolikt) sĂ„ bör jag nog plugga lite matte innan. 😅 Jag har för all del ett vĂ€ldigt starkt logiskt tĂ€nkande och jag Ă€lskade matte nĂ€r jag gick i skolan...men jag har inte pluggat matte sedan gymnasiet (vilket Ă€r vÀÀÀldigt lĂ€nge sedan - jag tog studenten 2006) och de dĂ€r ekvationerna och formlerna och allt det dĂ€r sitter inte riktigt lĂ€ngre... 😣

Tack och lov var det andra provet ett sprĂ„kprov. Och det stabiliserade sjĂ€lvförtroendet. 👍 Alla tre sprĂ„kproven var (relativt) lĂ€tta. Inte sĂ„ att jag tror att jag kommer fĂ„ 100 procent pĂ„ dem, men tĂ€mligen bra bör det ha gĂ„tt. 😊 Himla synd att det bara Ă€r tvĂ„ av sprĂ„kproven som kommer rĂ€knas, jag hade gĂ€rna bytt ut ett av matteproven mot ett sprĂ„kprov. 😉

Det sista provet skrev jag klart pĂ„ bara 45 minuter. Man har 55 minuter pĂ„ sig per prov och det Ă€r 40 frĂ„gor att besvara per prov. Och pĂ„ matteproven var det sjukt stressigt och intensivt att försöka besvara 40 frĂ„gor pĂ„ 55 minuter, men pĂ„ sprĂ„kproven (som det sista provet tack och lov var, för dĂ„ var jag sĂ„ trött att jag knappt orkade tĂ€nka lĂ€ngre 😮) var det hur lugnt som helst.

Nu har jag sisÄdÀr en mÄnads vÀntan pÄ provresultatet framför mig. Jag Àr nervös och har prestationsÄngest, men jag ska försöka koppla bort det och fokusera pÄ annat. Nu Àr ju provet skrivet, nu kan jag inte göra mer. Bara vÀnta och se.

Kommentarer

TĂ€nker du skriva en kommentar?

Vad gullig du Àr! Jag blir jÀtteglad nÀr jag fÄr trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. OlÀmpliga kommentarer, sÄsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihÄg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback