Besvikelser och terapiövningar


Arbetsdagen skulle ha avslutats med ett gymbesök, men det blev inställt. Och på kvällen skulle jag ha gått på en föreläsning om ångest, men den är tydligen framflyttad till mars. 😒

Jag blev grymt besviken när jag nåddes av dessa besked. Jag var ju superpeppad och hade sett fram emot båda aktiviteterna. 😔 Men, men...inte mycket att göra åt. Och om vi ska se det från den ljusa sidan innebar min plötsliga fritid att jag faktiskt hade tid att göra terapiläxan idag. 👍 Jag läste kapitel 10 i arbetsboken och provade även två av övningarna för att medvetet framkalla obehagliga kroppsliga förnimmelser.

Den första övningen jag provade var att andas genom ett sugrör i en minut. Det var obehagligt, det kändes som att jag inte fick luft, jag kände mig spänd och lite ångestfylld och fick lite lätt panik.

Den andra övningen jag provade var att stå upp och snurra runt snabbt i en minut. Jag blev yr, illamående och andfådd och fick lite lätt overklighetskänslor. Det var en riktigt obehaglig övning, främst på grund av illamåendet - det är nästan en och en halv timme sedan nu men jag mår FORTFARANDE illa. 🤢 Den övningen kommer jag INTE göra fler gånger.

De övriga två övningarna som togs upp i boken kommer jag sannolikt inte ens prova, då det är flåsiga och pulshöjande aktiviteter som med största sannolikhet kommer trigga igång min astma (den ena övningen avrådde till och med bokens författare astmatiker från att genomföra).
Så...det får väl bli sugrörsövningen som jag får hålla mig till. 🤷‍♀️ Och kanske om jag eller terapeuten kommer på någon ytterligare övning som kan vara värd att prova.


Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback