Internationella suicidpreventiva dagen


Idag är det den internationella suicidpreventiva dagen. Det tänkte jag uppmärksamma genom att lista några organisationer som arbetar för att förebygga självmord.

Mind: En ideell förening som arbetar för psykisk hälsa. Minds volontärer bemannar en självmordslinje som en kan vända sig till via både telefon och chatt för stöd om en själv eller någon i ens närhet har tankar på att ta sitt liv.

Suicide Zero: En ideell organisation som arbetar för att minska självmorden i Sverige genom att prata om problemet och sprida kunskap i samhället.

SPES: En ideell organisation som genom telefonjour, träffar och självhjälpsgrupper erbjuder stöd till den som mist en närstående genom självmord.

NASP: Svenska statens expertorgan för suicidprevention, som arbetar med både forskning och utbildning för att förebygga självmord.

IASP: Den världsledande internationella organisationen för suicidprevention.

Kom ihåg - du är inte ensam, och det finns hjälp att få. 🙏❤ På 1177 finns information om olika vägar till hjälp. Var rädd om dig. ❤❤❤

Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback