Svart, grått, vitt, lila

Jag klev ut genom porten imorse och trädde in i en underbart vacker vit vintervärld. ❄️❄️❄️ Gatan var inte plogad, trottoaren var inte skottad, bara några enstaka personer (och hundar) hade gjort fotspår i snön. Det var så magiskt och vackert att jag hänfört drog efter andan, log lycksaligt med hela ansiktet och tog några små skutt av ren lycka. 😊❤️ 
 
 
Jag tyckte att den här Frozen II-videon passade här, som en övergång från vintertemat till boken jag tänker skriva om nu (som jag sträckläste i söndags och måndags). Den här videon, när Elsa sjunger sången "Show Yourself", skulle jag säga är Elsas mest asexuella ögonblick (hittills). Hon konstaterar att hon alltid varit så annorlunda och hållit hemligheter djupt inom sig, hon söker efter svar om sin identitet, hon tror att det är någon annan som ska göra henne "hel" men kommer i den här videon till insikt om att det är hon själv - svaren finns inom henne och hon själv är den hon behöver och alltid letat efter. Jag blir lika rörd varje gång jag tittar på den här sekvensen. ❤️
 
Men nu var det inte Elsa jag skulle skriva om, utan boken Loveless av Alice Oseman. Finaste Livrädd tipsade mig om den i samband med mitt sista blogginlägg under Ace Week 2020 (där jag bland annat skrev om Elsa). Jag fattar inte att jag inte hört talas om den?! Jag ägnade större delen av söndagen och nästan hela månadskvällen åt att sträckläsa Loveless och efteråt var jag i extas, verkligen helt tagen. Fatta att det finns EN HEL BOK som har en asexuell huvudperson, är skriven av en asexuell författare och behandlar asexualitet med hundra procent träffsäkerhet och total respekt och insikt om fenomenet. Jag är helt golvad. Romanen utspelar sig under huvudpersonen Georgias första läsår på universitetet och vi får följa henne när hon desperat försöker passa in och tvinga sig själv att bli kär och ha kärleksrelationer som alla "normala" tonåringar trots att hon inte upplever vare sig romantiska eller sexuella känslor för andra människor, när hon börjar komma i kontakt med personer på det asexuella och aromantiska spektrumet på universitetet, när hon börjar förstå vad det innebär att vara aromantisk och asexuell, när hon börjar inse att hon själv är aromantisk och asexuell, när hon sörjer över hur tomt och sorgligt och misslyckat hon tror att hennes liv kommer att bli om hon aldrig ska ingå i en kärleksrelation, när hon börjar acceptera och känna sig bekväm med vem hon är, när hon börjar komma ut för sina vänner och när hon till slut känner sig helt tillfreds med sig själv och trygg i förvissningen om att hon varken kommer att vara ensam eller oälskad så länge hon har sina vänner omkring sig. ❤️ Jag kunde identifiera mig så jäkla mycket med hur hon tänkte, kände och resonerade boken igenom. Det var verkligen befriande att få läsa en roman som faktiskt bekräftar mina upplevelser och sätter fingret på centrala aspekter i hur jag fungerar. Jag log igenkännande vid ett antal tillfällen och tänkte saker som "ja, precis så", "sådär tänker jag också", "gud, jag är inte ensam om det där!". Och jag blir så glad för alla unga asexuella personer som får växa upp med böcker som den här och finna svar om vilka de är betydligt tidigare än vad jag gjorde. Jag säger bara - LÄS DEN HÄR BOKEN!!! 
 
 
Livrädd tipsade även om serien Heartstopper, också den av Alice Oseman. Och under de senaste kvällarna har jag plöjt igenom de tre hittills utkomna serieböckerna. OMG!!! Så himla söööt serie, jag tror jag dör! 😍😍😍 Alice själv sammanfattar handlingen enligt följande: "Boy meets boy. Boys become friends. Boys fall in love." Det är nästan som Yaoi, fast minus snusket, så kanske mer Shounen-ai, fast till och med ännu mer oskyldigt än så. Min bögfetisch blir hur som helst tillfredsställd (det räcker så bra med kyssar, tack), Charlie och Nick är så otroligt söta tillsammans att jag knappt vet vart jag ska ta vägen. 😍😍😍 Och nu talas det om att det ska göras en Netflix-serie av böckerna! Iiiiiiihhhhh!!! 
 
Alice Oseman är min nya guru. ❤️

Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback