Terapi och frisörbesök


Imorse hade jag samtal med min terapeut. Det är nästan två veckor sedan vi pratade sist och jag har ju gjort en hel del saker sedan dess. Hon blev sjukt imponerad över att jag tar mig för så mycket saker och att jag insett att det är en bra strategi för mig att undvika grubbel och nedstämdhet under semestern, att jag så ofta går emot ångesten och gör saker trots Ångestmonstrets protester och att jag kan reflektera över mina tankar och känslor. Flera gånger tryckte hon på hur modig hon tycker att jag är, vilket gjorde mig lite generad men också glad.

Efter utflykten till Söderköping igår fyllde Ångestmonstret mitt huvud med tankar om att den andra tjejen säkert hellre hade åkt dit med någon annan istället för mig, att hon säkert hade tråkigt tillsammans med mig och så vidare. Men jag gick inte in i de tankarna, jag försökte heller inte mota bort dem, jag bara konstaterade att de fanns där och att det inte är så konstigt att jag får sådana tankar eftersom det är mitt djupt inlärda sätt att hantera sociala situationer i efterhand. Min läxa från förra terapitillfället var att försöka förhålla mig mindre dömande till mina känslor...och det här var väl typ ett exempel på det. Terapeuten tyckte att det var jättebra gjort.

Vi pratade även lite om ett upptaktsmöte som en teatergrupp här i stan har om en vecka och som jag skrivit in i min kalender att jag ska gå på. De har sådana möten inför varje höst och det här är inte första gången jag skriver in i min kalender att jag ska delta...men hittills har jag inte vågat mig dit. Jag har sedan många år tillbaka någon slags självdestruktiv/självutvecklande idé om att jag ska börja spela teater. 🎭 Men det är ett VÄLDIGT stort steg för mig, som jag undrar om jag någonsin kommer våga ta. Ett första delmål är att överhuvudtaget ta mig till mötet nästa vecka. Terapeuten sa att hon tror att jag kommer fixa det...men framhöll också att det är helt okej om jag inte gör det den här gången, det kommer fler chanser. ❤

Jag har även varit hos frisören idag och blivit fin i håret. 💇‍♀️ Jag skulle ha fått regnbågsfärgade slingor av löshår att sätta i håret, men hon hade glömt fixa det till idag så jag ska dit igen på fredag och få dem isatta. Så att jag är riktigt fin under East Pride nu i helgen. 😊🏳️‍🌈

Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback