Musikalsamtal

För andra tisdagen i rad har jag tillbringat kvällen i teaterns personalmatsal och lyssnat till ett intressant samtal om en aktuell teateruppsättning. 🎭 Förra veckan handlade det om farsen Rampfeber, den här veckan handlade det om musikalen Lizzie. Eftersom Lizzie inte har haft premiär i Norrköping så har jag inte hunnit se den än. Så jag var lite tveksam till om jag skulle gå till teatern ikväll. Men vänföreningens samkväm brukar alltid vara så trevliga, så jag gick dit i alla fall. Och det är jag glad över. De två skådespelarna som var där pratade så entusiastiskt om musikalen att jag börjar undra om de två föreställningar jag bokat in i min kalender under våren kommer vara tillräckligt för mig...jag kanske kommer känna ett trängande behov av att se musikalen fler gånger än så. Sådant har ju hänt förr... 😉

Jag kom på mig själv med att ha väldigt stort självfokus, i synnerhet innan det officiella samtalet drog igång. Och då försökte jag följa psykologens mantra, att rikta fokus utåt. Så jag läste vilket märke mikrovågsugnen framför mig hade, jag beundrade en fin röd tröja som en dam hade på sig, jag studerade teateraffischerna på väggarna...och sedan var jag inne i mig själv igen. 😕 Jag försökte hålla händerna stilla i knäet, men de bara vred sig och plockade nervöst så jag gav upp det projektet. Under samtalet var det lite lättare att rikta fokus utåt, för då hade jag ju de båda skådespelarna att lyssna och titta på. Men plockade med händerna gjorde jag lik förbannat.

Det satte sig en dam bredvid mig som började småprata lite med mig innan det hela drog igång. Jag har sett henne förut och jag känner så väl igen henne, men jag kan bara inte placera henne. Det är någon jag har sett i något sammanhang under min barndom/ungdom i Finspång - men var och när?! Vem är denna människa??? 🤔🤔🤔 Det hade ju varit ett ypperligt tillfälle att fråga henne nu ikväll (och samtidigt öva på att säga saker lite mer spontant, utan att överanalysera 🤯), men det gjorde jag förstås inte. Så jag får väl fortsätta undra och gissa. Hittills utgörs mitt bästa bud av musikskolan, att hon skulle ha varit någon lärare där kanske. Men jag vet inte - och det är väldigt frustrerande.

Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback