Mera terapitĂ„rar 😱


Jag hade samtal med psykologen idag. Och började sĂ„klart grĂ„ta. 😒 Vi pratade om mina negativa grundantaganden ("Jag Ă€r misslyckad", "Jag Ă€r vĂ€rdelös", "Jag kan ingenting" och sĂ„ vidare).  Hon uppmanade mig att först sĂ€tta in ett "Nu har jag en tanke om att..." framför sĂ„dana tankar (defusion) och att sedan gĂ„ vidare till att utvidga den meningen till ett "Nu mĂ€rker jag att jag har en tanke om att..." (det observerande jaget) för att fĂ„ lite distans till tankarna och inte gĂ„ helt in i dem och ta dem för absoluta sanningar. Jag noterade att Ă„ngestmaskineriet saktade ner lite (och jag slutade tillfĂ€lligt grĂ„ta) nĂ€r vi gjorde detta tillsammans, men sjĂ€lv lyckas jag aldrig med det (ja, jag har gjort den hĂ€r övningen förut).

I helgen fyllde jag med syrrans hjĂ€lp i hela ACT-piltavlan, men nĂ€r jag (bĂ„de nervöst och stolt) visade den för psykologen idag visade det sig att jag missuppfattat uppgiften totalt. Jag hade fyllt i vad jag ville GÖRA inom de fyra olika omrĂ„dena, men det var tydligen inte alls tanken. SĂ„ nu har jag rivit ut den sidan ur terapiblocket och kastat i papperskorgen, försökt lĂ€sa diverse texter pĂ„ nĂ€tet om vad piltavlan gĂ„r ut pĂ„ men bara blivit Ă€nnu mer förvirrad, grĂ„tit floder och kĂ€nt mig helt dum i huvudet och misslyckad. 😱

Vad Ă€r det för mening med att ens försöka göra mina hemuppgifter nĂ€r jag Ă€ndĂ„ bara gör fel? Vad Ă€r det för mening med att överhuvudtaget gĂ„ i terapi nĂ€r jag bara blir ledsen av det?

(Och ja, jag ska ha mens snart.)

Kommentarer

TĂ€nker du skriva en kommentar?

Vad gullig du Àr! Jag blir jÀtteglad nÀr jag fÄr trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. OlÀmpliga kommentarer, sÄsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihÄg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback