Leaving Neverland

I söndags kväll såg jag båda avsnitten av dokumentären Leaving Neverland. Efteråt, när jag försökte göra min kvällsmeditation, satt jag och bara skakade och kunde inte alls varva ner. Det tog lång tid innan jag kunde somna och jag var som en zombie hela måndagen. 
 
 
En fruktansvärt obehaglig historia, men det hade jag väl kunnat räkna ut med lilltån utan att behöva titta på eländet. Nu har det snart gått en vecka och jag är fortfarande väldigt illa berörd och kan inte sluta tänka på det. 
 
Och som om inte de detaljerade beskrivningarna av övergreppen och trasiga livshistorierna vore obehagliga och hjärtskärande nog att ta del av så tillkommer dessutom fansens rabiata reaktioner på dokumentären i sociala medier... Jag sökte på de två medverkande männens namn för att hitta Facebook-sidor och liknande som jag kunde gilla för att visa mitt stöd för dem som är så modiga och går ut och berättar vad den stora superstjärnan Michael Jackson utsatte dem för när de var barn. Men jag hittade bara en massa hatsidor. Fans som går total bärsärkagång i sitt hat mot dessa "vidriga lögnare" som har mage att svärta ner deras "guds" rykte. 
 
Jag fattar inte den här oförmågan att kunna hålla två tankar i huvudet samtidigt. Det är liksom fullt möjligt att vara en fantastisk artist OCH en vidrig pedofil. Det ena utesluter inte det andra. Men fansen verkar få mental härdsmälta vid blotta antydan om detta. Till och med i feministiska forum, där folk ju annars brukar vara lite vettigare än genomsnittet, har jag sett fans flippa ur totalt (men tack och lov bli emotsagda). Den vanliga grundinställningen att alltid alltid ALLTID tro på personer som berättar om sexuella övergrepp verkar plötsligt inte gälla längre. Det är som om MeToo-rörelsen aldrig hänt. För nu handlar det om en superkändis som många dyrkat i hela sina liv, och då gäller tydligen helt andra spelregler. Det är så jävla sorgligt.

Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback