Lördagsträff på stan

Idag har syrran och jag träffat finaste Per och blivit introducerade för tjejen han dejtar. 😊 

Jag blev jättenervös när han frågade, det kändes så himla viktigt att göra ett bra första intryck på denna person som är så viktig för honom - och att träffa nya människor och göra ett bra första intryck är inte precis my cup of tea. 😱 Precis innan vi skulle gå och möta dem satt jag hemma i köket och sa till syrran att jag inte ville gå, men vi kom gemensamt fram till att det var Ångestmonstret som inte ville - och så gick vi.

Och det gick bra. Att umgås med Per är ju alltid trevligt och avslappnat, och den här tjejen verkar vara en lugn, fin och trevlig person. Så vi fick några fina timmar tillsammans då vi gick på museum och på café.

Jag är glad att jag inte fegade ur och stannade hemma. Både för att jag stod emot min ångest och för att det ledde till trevliga upplevelser. 😊👍

En av installationerna på Arbetets museum. Först skulle en välja bort tio saker och sedan välja vilka fem av de kvarvarande som är viktigast för att en ska må bra. Sjukt svårt faktiskt! Vissa saker, som sport, sex och tro, kunde jag ju välja bort direkt, men sedan blev det svårare. De fem viktigaste sakerna som blev kvar för mig var trygghet, gemenskap, jämlikhet, familj och hem, tror jag, men det var himla svårt att prioritera där i slutet. Flera av kategorierna går liksom in i varandra, tycker jag, och så beror det ju helt på vilka värderingar en lägger i vissa begrepp. 🤔 Men en väldigt intressant värderingsövning var det verkligen. Och i slutet fick en jämföra sina svar med vad de flesta andra museibesökare svarat samt vad ungdomar i Kenya svarat. Spännande!

Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback