Det är Robin Hood...jag vill ha!

Som ni kanske vet håller jag på och skriver en medeltidsroman som utspelar sig i Sherwoodskogen. Så jag slukar alla Robin Hood-historier jag kommer över. Filmer, böcker, teveserier...och nu idag - teater/musikal.


Kulturskolan i Norrköping och Fritidsgårdarna i Norrköping har gjort en uppsättning med ungdomar som syrran och jag var och kollade på idag (det var sista föreställningen idag). Ett mycket fint initiativ, tycker jag. 👍 Och resultatet var himla charmigt.

Själva storyn var förstås full av de vanliga personstereotyperna och historiska missuppfattningarna...som det ju typ alltid plägar att vara (och det märktes att denna uppsättning hämtat inspiration från somliga filmatiseringar). Det finns liksom någonting som stör mig i varenda Robin Hood-version som finns...vilket väl är en del av anledningen till att jag skriver en egen. 😜

Men det var rörande att se ungdomarna och de verkade ha väldigt roligt på scenen. Jag hoppas att de kommer att vilja fortsätta med teater även efter detta lilla projekt. 😊


Kommentarer
Hans

Hej! Vet inte om du känner till den sen tidigare, men både Sherwoodskogen och Robin Hood är med i T. H. Whites bok The Once and Future King. (Åtminstone i första delen, The Sword in the Stone; jag har inte läst hela boken ännu. Det är dessutom den som Disneys film med samma namn bygger på.) Tänkte bara tipsa om du vill ha mer Robin Hood-material :-)

Svar: Tack så mycket, det visste jag inte ☺👍
The Worrying Kind

2017-03-12 @ 06:45:36

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback