Stand-up, studier och sena kvällar

Hemkommen från stand-up-show med Magnus Betnér och Soran Ismail. Så nu är jag uppfylld av både skratt och kloka ord. Jag gillar verkligen dem, de är så himla bra. 👍

Jag gick ensam, vilket jag förstås borde ha insett redan innan var en mindre bra idé. Lokalen är nämligen jättestor, kvällens publik uppgick visst till över tusen personer. Och det är trångt som fan när man ska in och ut, det korkar igen totalt vid garderoben.

Detta faktum var jag tack och lov medveten om (jag har varit där ett antal gånger tidigare) så jag tog på mig min minsta jacka, som jag knölade ner i en tygkasse när jag kom fram och tog med mig in i salen. Så slapp jag åtminstone ångesten i garderobsträngseln.

Men det var ändå jobbigt både när jag skulle in och när jag skulle ut. Och jag saknade syrran, som annars brukar vara ett fantastiskt stöd i dylika situationer. Men nu fick jag klara mig själv.

På vägen ut drog jag mig undan och avvaktade tills den stora massan hade masat sig ut - jag fick panik bara av att SE trängseln på håll, så att ge mig in i den fanns verkligen inte på kartan.

Min gamla stödperson var där med sin man, och jag skymtade även två personer ur Pride-familjen, men jag gick inte fram och pratade med någon. Fast det kändes ändå bra bara att veta att det fanns bekanta i närheten.

Nu ligger jag hemma i sängen och är helt förbi av trötthet. Det blev sent igår kväll, det blev sent nu ikväll - och jag vet att det kommer bli sent både imorgon kväll och på lördag kväll. Det är så fruktansvärt mycket aktiviteter som klumpat ihop sig just den här veckan. Idel trevliga saker som jag sett fram emot, men jag måste erkänna att jag längtar lite till söndag när jag äntligen får vila ut...fast då vet jag ju att jag har en jäkla massa studier att ta igen efter den här nöjesfokuserade veckan, så det kommer inte att bli särskilt mycket vila då heller.

Apropå studier så kom första antagningsbeskedet till vårterminen idag. Och jag blev fan helt chockad när jag läste det. För jag har blivit RESERVPLACERAD till flera kurser där urvalet baseras på antalet avklarade högskolepoäng. Jag slår alltid i taket i dessa urvalsgrupper (skalan går vanligen upp till 165 hp och jag har över 500 hp) och är mer eller mindre garanterad en plats, men till den här terminen är söktrycket så jäkla högt att ALLA som blivit antagna i den urvalsgruppen till de kurser jag sökt har slagit i taket. Så jag vet inte hur antagningen har bestämts riktigt, om det är lottning som avgjort eller någonting. Hur som helst är det väl bara att helt egotrippat hoppas att folk missar att tacka ja till sina erbjudna studieplatser såhär i juletider, så att turen går vidare till nästa i kön (det vill säga jag). Å andra sidan kanske det skulle vara skönt att inte läsa så jättemycket i vår, kanske bara en eller två små kurser...vi får se. Men nu ska jag i alla fall inte göra något annat än att sova. Natti!


Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback