Allergikrångel på flyget

 
Eftersom vi bokat lite mer fancy flygbiljetter till den här London-resan (vi satt tillsammans med kostymnissarna) så ingick det mat på planet. Jag visste inte detta så jag hade inte sagt till om mina en miljon kostrestriktioner. Så jag fick ingen ätbar mat. Men flygvärdinnorna var jättegulliga och gav mig choklad och sa till resten av passagerarna att de inte fick äta jordnötter. Och så rådde de mig att ringa till kundtjänst och säga till om mat inför hemresan. 
 
Så nu har jag (efter mycket velande och med ett kom-ihåg-block över saker att säga i knäet) ringt och pratat med flygbolagets kundtjänst i över tio(!) minuter. Skitjobbigt! 
 
Lakto-ovo-vegetariskt gick bra att ordna (det hade de en kod för) men allergierna var tydligen väldigt besvärliga för dem. Mycket märkligt, eftersom kundtjänsten för samma flygbolag kunde tillgodose detta utan problem när vi åkte till USA förrförra sommaren. Men nu blev jag hänvisad att ringa till deras medicinska avdelning i Norge(!) för att se om de kunde ta hänsyn till mina allergier. Eeehhh?! Glöm det! 
 
Resan tar bara lite mer än två timmar. Så jag tänker se till att äta mig mätt innan vi går till gaten. Det är inte värt ångesten att ringa ännu ett telefonsamtal (där jag dessutom riskerar att få ännu mer ångest av svårigheterna att förstå vad de säger på norska) för att få lite mat. Jag har åtminstone sett till att jag kommer få ett vegetariskt mål...så det är bara att hoppas att det går att äta också. Annars får jag klara mig utan mat.

Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback