Andning, läsning, shopping

Idag har syrran och Per och jag besökt en massa loppisar. Sjukt mycket folk, så jag fick såklart andnöd. Men jag överlevde uppenbarligen.
 
Det här med andningen pratade förresten min astma- och allergiläkare med mig om i torsdags. Han hävdar att när jag tar mina mediciner så har jag faktiskt en mycket god lungkapacitet - men eftersom jag oftast andas så himla ytligt (någonstans uppe vid nyckelbenen istället för nere i magen) så har jag inte riktigt någon glädje av det. Så han föreslog att jag skulle börja med olika andningsövningar, han tipsade bland annat om Lotorpsmetoden (som jag faktiskt aldrig hört talas om innan). Så detta känns verkligen som någonting jag borde börja ta tag i på allvar.
 
Något annat jag borde börja ta tag i är min stress. Så under dagens loppisbesök investerade jag bland annat i två stresshanteringsböcker. Nu måste jag bara se till att läsa dem också... Jag är himla bra på att proppa mina bokhyllor fulla av olika självhjälpsböcker, men det är sällan jag faktiskt läser dem.
 
Axplock ur min "psykhylla".
 
Angående läsning så ägnade jag en hel del av dötiden i väntrummet i torsdags åt att läsa. Först läste jag något magasin för klimakterietanter, och sedan läste jag en tidning för tonårstjejer. Ingen av dem hade alltså mig som målgrupp, men båda var faktiskt riktigt intressanta. Åtminstone delvis (det fanns förstås en hel del som jag bara bläddrade förbi). Sådant får mig att börja fundera över vilken ålder jag befinner mig i rent mentalt egentligen. Förmodligen finns det delar av mig inom alla ålderskategorier, mer eller mindre.
 
Tanttidningen var full av sådana där typiska parreportage, och något som gjorde mig positivt överraskad var att det fanns med både ett bögpar och ett lesbiskt par - och att det aldrig gjordes någon grej av att det var just samkönade par (jag tror faktiskt inte att ordet "homosexuell" nämndes en enda gång). Det lesbiska paret visade upp sin klädkammare, vilken smart lösning de hade kommit på för att få plats med alla sina kläder, och hela artikeln handlade om just detta och inget annat. Bögparet visade upp sitt hem och pratade om sitt gemensamma företag och hur de hade träffats för typ tio år sedan och hur de hade fått kärleken att hålla i sig under så lång tid. Jag bara satt där och log.
 
Väntrumsläsning.
 
Nu håller syrran och Per på att laga tacos (jag antar att jag borde hjälpa till), kissen springer runt och gnäller (hon gillar inte riktigt idén om att ha en karl boende här) och jag sitter uppenbarligen och bloggar. Förut spöade jag Per i Mastermind och snart ska vi se på film. Tillvaron känns rätt nice faktiskt. :)

Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.



Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback