En trött feminists måndagsbetraktelser

 
Jag hade egentligen tänkt skriva om något annat, men nu har jag sett och irriterat mig på den här bilden på startsidan på blogg.se så många gånger att jag bara måste skriva några rader om den.
 
Varför är det inte Rihanna som står där fullt påklädd, med ointresserat bortvänd blick, och torkar sig under näsan? Varför är det inte Robbie som står där naken, med intensivt förförisk blick in i kameran, och använder sin kropp som anslagstavla?
 
Jag vet varför. Och det gör mig både frustrerad och förbannad. Men mest blir jag bara trött. Det har blivit år 2013, och världen är fortfarande ett patriarkalt skithål. Ska det aldrig förändras?! :question:
 
(En liten parentes. När jag var på biblioteket i eftermiddags såg jag ett tvillingpar i en vagn. Den ena hade en blå overall i trista mörka nyanser och en mössa som om möjligt var ännu tristare. Den andra hade en röd overall med gulliga små blommor på och en mössa i fuskpäls med små djuröron ovanpå huvudet. I will say no more.)

Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback