Normer kring kärlek

Jag såg precis en helt fantastisk film som Intersexorwhat hade lagt upp på sin blogg...
 
 
Wow, säger jag bara.
 
Under ett kort, korkat ögonblick tänkte jag att "fan, vad jävla jobbigt det där måste vara"...sedan mindes jag plötsligt att det faktiskt ÄR sådär jävla jobbigt. Får väl skylla på att jag är trött och utarbetad och inte kan tänka riktigt klart...eller att jag är så van vid att ständigt vara beredd på att möta fördomar från omgivningen att jag inte reflekterar så mycket över det...förrän det dyker upp i en helt annan kontext, som i filmen ovan.
 
Ett lite mer lättsamt exempel på hur heteronormen synliggörs genom att presenteras i en helt annan kontext bjuder Queer as Folk på, när Hunter ska "komma ut" inför sina föräldrar. Jag vet att jag har lagt upp det här klippet förut, men jag bara älskar det - så här kommer det igen...
 

Kommentarer
Lillasyster

Väldigt starkt och berörande, utmärkt sätt att synliggöra hur sjuka normerna är. Queer As Folks mer humoristiska sätt är också ett smart sätt att visa det på.

2013-04-24 @ 18:23:41
Per

Tung film. Bra gjord och välspelad också måste jag säga.

2013-04-24 @ 19:17:46
URL: http://pereriksson.blogg.se

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback