Inramning

Precis i början av mina högskolestudier inom ekonomi (hösten 2007) råkade jag se ett avsnitt av en ny teveserie. Jag kommer inte ihåg vad den hette eller vilken kanal den gick på (inte för att det spelar någon roll, för den var skitdålig). Men jag kommer ihåg att en av huvudkaraktärerna var en nyanställd revisorsassistent som blev sextrakasserad av sin äckliga chef.

I övermorgon börjar jag praktisera på en revisionsbyrå. Och det är förstås både spännande och roligt och nervöst och läskigt och upptar en stor del av mina tankar just nu. Så ikväll tänkte jag koppla av och titta på en film jag impulsköpte i mellandagarna och inte tänka på revision överhuvudtaget. Men vad visade sig denna film handla om, om inte en revisor?! En tafatt stackare som dras in i en härva av sex och mord och bedrägerier...Alltså...jag är en jävligt känslig och lättpåverkad person. Att jag matas med såna här grejer precis i början av mina ekonomistudier och precis innan min revisionspraktik - det är inte så himla lyckat. Synd att videobandet med Fridolf sticker opp! är hemma hos mamma...jag skulle behöva få en annan bild av revisorsyrket nu, känner jag (även om bilden som förmedlas i den filmen är som en sur och känslokall gubbe som vill rationalisera företaget och sparka gamla trotjänare).


Hittade tyvärr ingen bild från filmen där revisorn syns bra...men det är den sura gubben som sitter vid bordet och tittar upp på Fridolf i alla fall.

Seriöst! Finns det INGA filmer som framställer revisorer och revisorsyrket som något positivt?! Antingen är man offer eller också är man skurk. Jag vill inte vara vare sig det ena eller det andra. Men men...får väl acceptera att det är såhär fiktionen ser ut, och hoppas att verkligheten är en helt annan (och att det så småningom kommer någon film där revisorerna får upprättelse).


Kommentarer
Lillasyster

Det kan hända att Fridolf är hemma hos mig. Såg ju två Fridolf-filmer nyligen. Kommer inte ihåg, men kan ju kolla igenom vilka jag har här :) Jag får väl göra en film som framställer revisorer positivt. Jag tror verkligheten är bättre än fiktionen. Puss <3

2012-01-15 @ 00:55:38
Livrädd

Lycka till imorgon! Den där filmen hade väl inte nån kakelugn med körsbär på? Så du VET redan att verkligheten är mycket bättre än fiktionen i det här fallet. Fokusera på körbären och det positiva intryck du fick när du var på besök. Filmen kan du kasta i närmaste soptunna! :)

2012-01-15 @ 15:12:18

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback