Är det något jag är bra på så är det att vägra

Jaha. Så har man lagt några av sina sista slantar på ett gynekologbesök exklusive gynekologisk undersökning. Bra där, Malin. Mycket genomtänkt.

När jag bokade tiden sa de att de skulle göra ett ultraljud på mig. Vilket ju inte lät så farligt. Jag har gjort ultraljud några gånger förut (när jag gick på gymnasiet) och det var ju bara att dra ner byxorna en aning och få lite kallt kladd på magen och så drog de med den där grejen över det där kladdet. Ingen big deal alls.

Men så skulle det minsann inte gå till nu! Nähädå. Här var det av med kläderna och upp i gynekologstolen, "för jag måste in i slidan på dig om jag ska kunna göra det här ultraljudet, det syns inte om jag bara gör det utanpå magen, jag har några instrument som jag måste stoppa in i dig men det är ingen fara och jag ska ta det så lugnt och försiktigt så". :bigeyes:

Fan. I. Helvete. Heller.

Jag totalvägrade. Och hon tjatade inte, hon försäkrade att undersökningen var helt frivillig. Och så satt vi bara och pratade istället. Men jag kommer inte ihåg så mycket av det hon sa, jag var helt uppskruvad och nästan gråtfärdig. En sak kommer jag dock ihåg att hon sa - "men om vi ska gå vidare med det här så måste jag faktiskt få göra en undersökning på dig nästa gång du kommer hit". :|

Väl använda 300 kronor. Eller inte. Men det gjorde i alla fall att jag kom upp till frikortsnivån, så nu kommer sjukvården att vara gratis för mig ända fram till oktober. Alltid något.

Kommentarer
Lillasyster

Det där är ju så fel av dem för du blev övertalad att boka in det där besöket på falska premisser.Jag förstår att du vägrade. Mycket klokt beslut. Det gör fan-i-helvetes-jävla-jätteont med såna där undersökningar.

2012-01-11 @ 15:58:45

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback