Ingen sorg i Göteborg

Har haft en supermysig helg med syrran i Göteborg. :thumbup: Avkopplande och spontant, trevligt och spännande. Vi har så kul tillsammans! :) Vi förstår varandra och vi gillar ungefär samma saker...och vi gillar varandra. Jag tycker så synd om dem som håller på och bråkar med sina syskon...vad trist det måste vara. Själv har jag världens bästa syster och är väldigt tacksam över det. :)
 
Nu är klockan mycket och jag borde ha gått och lagt mig för länge sedan. :tired: Vill bara visa helgen i bilder först...
 
Tågresan dit var inte direkt världens roligaste. Komfortsystemet fungerade inte, vilket gjorde att vagnarna krängde extra mycket i kurvorna (så jag mådde illa). Just i den vagnen där vi satt fungerade inte heller ventilationssystemet (så vi fick sitta och fläkta oss med reklamblad under typ hela resan). Och - självklart - var tåget försenat. Hm...den här semestern börjar ju bra. :P
 
Hotellrummet var jättefint! :thumbup: Utsikt över hamnen och solnedgången, jätteskön säng, stor teve...och över sängen hängde tre tavlor med körsbärsblommor! :D
 
Första kvällen tillbringade vi på en brygga vid hotellet. Jag har hört att det ska vara rogivande med vatten...och nu vet jag att det är sant. :)
 
San Francisco!!! :D Det måste det vara, ni ser ju själva att Golden Gate Bridge ligger i närheten av hotellet...och kolla USA-flaggan! ;)
 
Något som tydligen också låg i närheten av hotellet var mitt skafferi. :P
 
När man har semester ska man väl passa på att göra sådant man inte gör annars...så jag kollade lite på teve. :P Det är faktiskt någonting jag i princip aldrig gör längre. Men på hotellet kollade jag lite på Barnkanalen...och blev rent mörkrädd av vilka skitprogram barn av idag matas med. :bigeyes: Det här programmet som jag råkade se var fruktansvärt ur ett jämställdhetsprespektiv...som vuxen och genusmedveten kunde jag se det, men hur ska barnen kunna värja sig inför denna vidriga propaganda?! Usch. Det är skrämmande. :(
 
Det är både viktigt och nyttigt att prova nya vägar här i livet. :thumbup: Den här mysiga lilla skogsvägen mellan hotellet och spårvagnshållplatsen skulle vi aldrig ha hittat om vi lydigt hade följt vägskyltarna.
 
Spårvagnar...jag älskar verkligen spårvagnar! Jag blev alldeles till mig över dessa blå plingande fordon...uppenbart turistbeteende, och ingen kunde väl gissa att jag faktiskt kommer från en stad som också har spårvagnar - men herregud, klart att jag blir exalterad, vi har ju bara två linjer hemma i Norrköping!
 
Vi strosade runt i ett vackert kulturreservat - och jag hittade mig (något otippat) en fästman. ;)
 
Ah...det är verkligen något visst med kastanjeträd. :)
 
Femåringen inom mig fick fritt spelrum den här helgen. :P
 
Vi hade hört att Andra Långgatan skulle vara värsta gangsterstället, med droger och prostitution...så dit ville vi förstås gå, det lät ju riktigt spännande. ;) Men det blev lite av ett antiklimax, för gatan såg helt vanlig ut...lugn och fridfull. Det mest uppseendeväckande vi såg var en erotisk butik - som verkade vara stängd.
 
Sådana här lappar satt lite överallt i stan. Otäckt! :( Hoppas att hon är okej...
 
Starstrucked groupie utanför Håkans port. ;) Jag såg inte till honom, men det var väl lika bra det kanske.
 
Vi fick syn på denna vackra byggnad uppe på ett högt berg...och då ville vi självklart trava upp dit - så det gjorde vi. Utsikten däruppifrån var jättefin och där fanns även ett väldigt mysigt litet café. :)
 
Det är inte jag som har målat på det här trädet - jag lovar! Det måste finnas någon mer femfantast, en riktig själsfrände. Undrar vem det är... :)
 
Vi fann en hel del roliga och mer eller mindre suspekta texter runtom i stan. En sandlåda som påstods innehålla sopor, en butik som hade stängt på obestämd tid, en framtidsutbildning med låga betyg, en bar för nakenfisar... :P
 
Dörrhandtagen var också rätt intressanta. :)
 
Vi spelade äventyrsgolf, vilket var väldigt roligt. :) Det var även väldigt bra träning när det gäller den sociala fobin (det var mycket folk där och ibland stod andra spelare och väntade på sin tur medan jag spelade) och för Duktig Flicka-syndromet (jag vann inte, jag blev utklassad av syrran).
 
Vi gick på Naturhistoriska museet, där syrran bekantade sig med några rara små nallar. :P
 
Jag blev rätt upplivad när jag fann denna rubrik på museet - äntligen skulle jag få svaret på något jag aldrig riktigt lyckats komma underfund med. :P Och det krävdes faktiskt en hel monter för att motivera och illustrera det nödvändiga i männens existens. ;)
 
Som den lilla zebraflicka jag är blev jag förstås överlycklig över att finna en zebra på museet...och självklart kunde jag inte motstå gosedjursvarianten i museets shop!
 
Jag köpte ett ametistarmband. Enligt lappen som satt på är ametister bra för inre frid, visdom, god sömn, övernaturliga förmågor, intuition och ämnesomsättning. Och det tror jag kan vara väldigt hälsosamt för mig! :thumbup: Dessutom är lila en av mina favoritfärger. :)
 
Göteborg är en stad med högt i tak...eller hur, syrran?! ;)
 
En hel restaurang med enbart vegetarisk mat...kan ni fatta vad underbart?! :D Att inte behöva kolla bland specialrätterna, att inte behöva säga till särskilt om det, att inte bara ha ett eller max två alternativ att välja mellan, att inte vara annorlunda mot de andra gästerna...herregud, vilken fantastisk upplevelse! :thumbup:
 
Vi gick varken på Liseberg eller Avenyn under helgen. Det mest (och typ enda) turistaktiga syrran och jag gjorde var att åka Paddan. :P Det var riktigt trevligt. Men lite jobbigt med alla göteborgare som satt utmed kanalen och glodde på oss. :bigeyes:
 
Varför har man alltid med sig mer packning när man åker hem än när man åker bort?! :question:

Kommentarer
Lillasyster

Vilket fint inlägg! Tack för den här helgen, sötunge <3 :)

2012-08-06 @ 13:30:40

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback