Muntlig presentation đŸ˜±

 
Herregud, vilken pĂ€rs! IkvĂ€ll hade vi den jĂ€kla muntliga presentationen i litteraturvetenskapskursen. Och det kan hĂ€nda att jag pĂ„ grund av Ă„ngest har prokrastinerat detta vidriga moment sĂ„ hĂ„rt att jag inte blev klar med PowerPoint-presentationen och mitt manus till den förrĂ€n 22 minuter innan konferensen skulle börja... 🙈 VĂ€ldigt okaraktĂ€ristiskt av mig att vara sĂ„ extremt dĂ„ligt förberedd och ute i sista sekunden, men nu blev det sĂ„. För jag ville verkligen inte tĂ€nka pĂ„ att denna presentation faktiskt skulle Ă€ga rum, sĂ„ jag bara ignorerade den...tills det helt enkelt inte gick lĂ€ngre. 
 
Jag var sĂ„ sjukt nervös innan, jag trodde nĂ€stan att jag skulle krĂ€kas.Â đŸ€ą Och jag informerade ocksĂ„ om min sociala fobi och hur jag kĂ€nde mig innan jag började min presentation, som en liten disclaimer inför eventuella blackouts eller dylikt. Men det gick bra. Eller, jag överlevde i alla fall. Jag överlĂ€t Ă„t lĂ€raren att sköta visningen av min PowerPoint-presentation (som kanske inte var det mest estetiskt tilltalande och genomtĂ€nkta arbete jag gjort, men det fick duga) medan jag lĂ€ste innantill frĂ„n mitt manus som jag hade uppe pĂ„ skĂ€rmen i ett Word-dokument. Och jag tog mig igenom hela genomlĂ€sningen utan nĂ„gra större missöden. PĂ„ skrivbordet hade jag ett glas vatten som jag med jĂ€mna mellanrum drack ur för att inte bli alltför torr i halsen. 
 
Efter min presentation fick jag nÄgra frÄgor och reflektioner frÄn mina kurskamrater. Nu minns jag knappt vad de sa eller vad jag svarade, men jag tror att det gick rÀtt okej ÀndÄ. Och jag kom faktiskt ocksÄ med frÄgor/reflektioner till tvÄ av mina kurskamrater efter deras presentationer. Jag var vÀldigt nervös inför frÄgemomentet, bÄde att svara pÄ frÄgor och att sjÀlv stÀlla frÄgor, men tyvÀrr var det obligatoriskt. Mitt kontrollbehov och perfektionskrav lirar inte alls med sÄdana dÀr spontana inslag, jag vill veta i förvÀg vad som komma skall. Men det gick trots allt rÀtt bra. 
 
NÀr allt var över och jag loggat ut ur Zoom var lÀttnaden och stoltheten enorm. Jag glÀdjeskuttade runt i lÀgenheten och dansade till Taylors nya album och skiftade mellan att skratta och pÄ grÀnsen till hyperventilera. 
 
Jag hatar verkligen sÄdant hÀr. Men jag blir sÄ jÀvla glad nÀr jag klarar av det.

Kommentarer

TĂ€nker du skriva en kommentar?

Vad gullig du Àr! Jag blir jÀtteglad nÀr jag fÄr trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. OlÀmpliga kommentarer, sÄsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihÄg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback