Midsommarafton i Vadstena 💐

Jag hoppas att ni alla har haft en fin midsommarafton idag. 💐 Jag har tillbringat dagen i mitt Ă€lskade Vadstena, dĂ€r det var stort firande i Hamnparken. Mensen har fortfarande inte kommit och jag Ă€r fortfarande tĂ€mligen nedstĂ€md, men jag har inte brutit ihop eller nĂ„gonting. Det var nog vĂ€ldigt bra för min sjĂ€l att besöka Vadstena idag. Som det brukar vara. 🙏 
 
Jag kom fram till Vadstena ganska tidigt (var det nĂ„gon som hade trott nĂ„got annat? 😉), sĂ„ jag hade gott om tid pĂ„ mig innan firandet skulle starta i parken. SĂ„ jag gick ett varv genom stan, och besökte bland annat minnesstenen över Lilla hjĂ€rtat vid Klosterkyrkan. 💔 Det matchade min sinnesstĂ€mning ganska vĂ€l. Men jag besökte andra platser ocksĂ„, som bokkiosken och Storgatan och sĂ„ vidare. Jag Ă„kte ju dit för att mĂ„ bra, inte för att deppa ihop. 
 
Det var sjukt mycket folk i Hamnparken, jag har nog aldrig sett sĂ„ mycket folk dĂ€r samtidigt ens under den vĂ€rsta turistsĂ€songen. đŸ˜± Ångestmonstret började förstĂ„s hĂ€rja runt, men jag bet ihop och kryssade med spelat lugn mellan de olika sĂ€llskapen pĂ„ grĂ€smattan tills jag hittade en ledig plĂ€tt i skuggan (som jag snart bytte mot en i solen för det blĂ„ste ganska kallt frĂ„n VĂ€ttern). 
 
Det kÀndes fint att sitta och titta pÄ nÀr midsommarstÄngen klÀddes och restes, nÀr Shakespearefabriken framförde en bit av sommarens föresÀllning Mycket vÀsen för ingenting, nÀr barnfamiljer dansade runt stÄngen till dragspelsmusik och sÄng. Det var trevligt. Det tog inte bort min dystra sinnesstÀmning, men det gjorde den inte vÀrre heller. 
 
Jag gick utmed vattnet och lyssnade pĂ„ vĂ„gorna och genom stan och tittade pĂ„ alla fina smĂ„ hus. Och jag funderade över om jag verkligen ska vĂ€nta Ă€nda tills jag gĂ„r i pension med att flytta dit, jag kanske borde göra det betydligt tidigare Ă€n sĂ„. Jag vet liksom ingen plats dĂ€r min oroliga sjĂ€l fĂ„r sĂ„ mycket ro som i Vadstena.Â đŸ™â€ïžÂ 
 
Busschauffören som körde bussen pĂ„ hemvĂ€gen körde sĂ„ hetsigt att jag började mĂ„ illa innan vi knappt ens hunnit ut ur Vadstena (och sedan mĂ„dde jag illa hela vĂ€gen hem, det Ă€r först nu det börjar slĂ€ppa đŸ€ą). Och sedan var det en massa signalfel och skit, sĂ„ tĂ„get anlĂ€nde till Norrköping över en halvtimme senare Ă€n vad det skulle. Och eftersom jag var bĂ„de illamĂ„ende och trött och nedstĂ€md sĂ„ kĂ€nde jag mig ganska miserabel. 😔 NĂ€r jag kom hem upptĂ€ckte jag Ă€ven att jag blivit sjukt solbrĂ€nd idag. Geez, jag upplevde verkligen inte att solen tog fullt sĂ„ mycket. đŸ˜Č Visst har det temperaturmĂ€ssigt varit fruktansvĂ€rt varmt idag, men brisen frĂ„n VĂ€ttern gjorde att det inte kĂ€ndes sĂ„. 
 
Finaste Taylor slĂ€ppte förresten en ny lĂ„t imorse. JĂ€ttefin! 😍😍😍 Det Ă€r soundtrack till en kommande film som Ă€r baserad pĂ„ en bok som jag aldrig hört talas om tidigare, DĂ€r krĂ€ftorna sjunger av Delia Owens. Efter lite snabbt googlande blev jag varse att det tydligen Ă€r en vĂ€ldigt problematisk bok sprungen ur en vĂ€ldigt problematisk kontext och att folk psykar ur till höger och vĂ€nster över att Taylor befattar sig med elĂ€ndet. 😧 Hm. Nu Ă€r jag som sagt inte bekant med historien ifrĂ„ga, sĂ„ jag har lite svĂ„rt att uttala mig om det hela. Men jag vet ju att folk psykar ur vad Taylor Ă€n gör eller inte gör. Och jag har sĂ€llan nĂ„gonting att invĂ€nda mot hennes handlingar, som superfrĂ€lst Swiftie tycker jag att det mesta hon gör Ă€r helt fantastiskt. 💖💖💖 Men jag fĂ„r vĂ€l ta och lĂ€sa boken, sĂ„ fĂ„r vi se sedan...

Kommentarer

TĂ€nker du skriva en kommentar?

Vad gullig du Àr! Jag blir jÀtteglad nÀr jag fÄr trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. OlÀmpliga kommentarer, sÄsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.



Namn:
Kom ihÄg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback