Veckans recept: Ratatouille med vitlöksris


Idag har syrran och jag lagat mat tillsammans igen. Det var roligt, som det brukar vara. 😊Den hĂ€r gĂ„ngen blev det ratatouille, nĂ„got jag aldrig lagat förut. Det blev vĂ€ldigt gott, men kanske lite vĂ€l milt i smaken sĂ„ nĂ€sta gĂ„ng fĂ„r vi vara lite mer vĂ„gade med kryddorna.

Ingredienser:
Gul lök (2 st)
Gul paprika (3 st)
Plommontomater (7 st)
Zucchini (1 st)
Vitlöksklyftor (6 st)
Jasminris (3 dl)
Olivolja (att steka i)
Vatten (5 dl)
Citronjuice (3 msk)
Salt
Timjan
Paprikakrydda

Vi (lĂ€s syrran, för jag Ă€r alldeles för kĂ€nslig 😭) började med att skala och skĂ€ra den gula löken i smĂ„ bitar. Sedan skar syrran paprikan i smĂ„ bitar, medan jag hĂ€llde i olivolja i en stekpanna och började steka löken (under högljutt klagande nĂ€r lökĂ„ngorna började stiga đŸ˜­). Efter en stund fick löken sĂ€llskap av paprikan i stekpannan. Medan jag fortsatte med stekningen skar syrran tomaterna och zucchinin i smĂ„ bitar, som Ă€ven de Ă„kte ner i stekpannan. 🍅 Vi hĂ€llde riset, vattnet och lite salt i en kastrull och pressade ner tre av vitlöksklyftorna dĂ€r och lĂ€t det koka under lock pĂ„ lĂ„g vĂ€rme efter att det kokat upp. De resterande tre vitlöksklyftorna pressade vi ner i stekpannan. Vi hĂ€llde Ă€ven i citronjuicen i stekpannan, och kryddade med salt, timjan och (lite för lite) paprikakrydda. Stekpannans innehĂ„ll fick koka pĂ„ lĂ„g vĂ€rme tills riset var klart (ja, det kokade faktiskt tack vare vĂ€tskan frĂ„n tomaterna).

Det blev som sagt gott, om Ă€n lite vĂ€l milt, och rĂ€ckte till hela sex portioner. 👍





Kommentarer

TĂ€nker du skriva en kommentar?

Vad gullig du Àr! Jag blir jÀtteglad nÀr jag fÄr trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. OlÀmpliga kommentarer, sÄsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.



Namn:
Kom ihÄg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback