Veckans recept: Risotto med lök och quornfärs

Igår inledde syrran och jag det som vi hoppas ska bli en tradition under 2021, nämligen att testa ett nytt recept varje vecka. Först ut var risotto med lök och quornfärs, och jag måste säga att det blev otroligt gott. 😋


Ingredienser:
Jasminris (4,5 dl)
Schalottenlök (3 st)
Purjolök (1 st)
Vitlöksklyftor (3 st)
Vatten (cirka 8 dl)
Vitt matlagningsvin (2,5 dl)
Quornfärs (en välfylld stekpanna)
Smör att steka lök och ris i
Olivolja att steka quornfärs i
Parmesanost
Grönsaksfond
Salt
Svartpeppar
Basilika

Hm, jag tror att det var allt. 🤔 Vi freestylade lite när det gällde ingredienserna och hade mest en kokbok uppslagen som vägledning för hur tillagningen skulle gå till. 😊

Först delade vi löken, och kom fram till att simglasögon bör införskaffas inför nästa gång vi ska skära upp schalottenlök. 😭 Sedan fräste vi löken i smör i en stor kastrull (purjolöken inte lika länge som schalottenlöken och vitlöken). När den börjat få lite färg hällde vi över den i en tallrik så länge, och övergick till att steka riset i smör en kort stund i kastrullen. Sedan hällde vi i vattnet, grönsaksfonden, matlagningsvinet och salt över riset i kastrullen, och hällde även tillbaka löken i kastrullen. Allt detta fick sedan koka på låg värme under konstant omrörning i cirka 20 minuter, tills vattnet kokat bort. Under tiden stekte vi quornfärsen i olivolja i en stekpanna. Vi kryddade quornfärsen med svartpeppar och basilika. När den stekt klart rörde vi ner den och parmesanosten i kastrullen och serverade. 😋

Det blev som sagt väldigt gott. Den här mängden jag skrivit ovan räckte för mig till åtta portioner, men det är förstås olika från person till person.

Prova gärna receptet, och kommentera vad du tyckte om det. 😊

Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.



Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback