Strategier för att klara sommaren

Högsäsongen tär på mig. Jag är utarbetad och sönderstressad och det krävs inte mycket för att tårarna ska börja strömma okontrollerat. I måndags grät jag på kontoret i princip hela förmiddagen. Men nu är det bara två veckor kvar till den stora deadlinen. Sedan får jag vila ett tag. Men redan nu får jag viss återhämtning. I måndags eftermiddag kom finaste Per på besök och sov över till tisdagen. Det var fint att träffa honom igen och jag gick från vrak till glad och ganska harmonisk under kvällens gång. Och idag jobbade jag min sista dag den här veckan, nu väntar några avkopplande dagar i Vadstena när jag bara ska ta hand om mig själv och göra roliga saker och varva ner. På söndag blir det jobb igen - förutom midsommarhelgen har jag jobbat en dag varenda helg sedan i mitten av juni. Förhoppningsvis är jag redo för slutspurten efter min lilla retreat i Vadstena.

Kom på att jag fortfarande inte har skrivit om mitt senaste psykologsamtal som jag hade för nästan tre veckor sedan. Jag började gråta då också såklart, kanske just för att jag kände mig pressad och orolig för att det var vårt sista samtal på nästan två månader. Vi pratade mycket om stresshantering, att jag ska öva på att gå långsamt och även göra andra saker långsamt för att få ner mina stressnivåer i kroppen, att jag ska göra en sak i taget istället för att försöka göra flera saker samtidigt, att jag ska göra en plan för dagen över vad som är rimligt att hinna med, att jag ska våga säga nej och bolla tillbaka sådant jag inte har tid med. Vikten av pauser och återhämtning tryckte hon mycket på. Och att jag ska planera in förstärkande aktiviteter varje vecka för att minska risken för grubbel. Och om jag ändå hamnar i grubbel, bryta det med hjälp av strategier vi gått igenom tidigare. På social fobi-fronten har jag fått i läxa att svara i telefon en gång om dagen oavsett hur det känns. En gång i veckan ska jag stämma av med mig själv hur det fungerar att använda alla dessa strategier, hur jag jobbar med dem. Och så ska jag försöka ha i bakhuvudet vad min psykolog skulle ha sagt till mig om hon varit där när det blir jobbigt. Och även involvera någon annan som kan påminna mig. Blir läget akut under sommaren har psykologen lovat att jag får ringa till mottagningen i Stockholm, även om det egentligen inte är en akutmottagning. Just nu känner jag mig mest kass som inte jobbat så aktivt med mina uppgifter som jag borde, även om jag har använt mig av en del strategier (men utan att utvärdera och sådär).

Nu är det hög tid att jag försöker sova. Vill ju orka ge mig iväg ganska tidigt imorgon bitti...

Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback