Att det inte är deras fel om jag dör, typ

Om två veckor ska jag åka iväg på en tvådagarskurs på ett hotell. Idag ringde de från hotellet och jag svarade eftersom jag såg att det var de som ringde (tack, Truecaller, vad gjorde jag innan jag installerade dig?!) och jag förstod så fort jag såg företagsnamnet vad det gällde. 
 
Och mycket riktigt var det min luftburna jordnötsallergi hon ville prata om. Och jag satt bara och väntade på att hon skulle säga att de inte kan ta emot mig (sådant har ju hänt mig förut), men riktigt så illa var det faktiskt inte. 
 
De kommer att upphöra med att använda jordnötter i bakningen typ nu, så att det inte kommer finnas något farligt bröd när jag kommer dit, och de kommer under min vistelse där inte att vare sig använda jordnötter i köket eller sälja det i baren, de jordnötsprodukter de har kommer de att förvara i väl förslutna förpackningar i köket, och de kommer att sätta upp tydliga skyltar för att informera övriga gäster om att det bor en jordnötsallergiker på hotellet så att (förhoppningsvis) ingen äter någonting som är farligt för mig. När hon satt och rabblade allt detta tänkte jag att det ju lät för bra för att vara sant. Och det var det förstås. 
 
För trots att de vidtar fler åtgärder och visar mer hänsyn än vad någon annan konferensanläggning jag besökt någonsin gjort, så kräver de ändå att jag skriver under ett kontrakt(!) som friskriver hotellet från allt ansvar om det trots allt skulle hända mig något under min vistelse hos dem. Det har jag fan aldrig varit med om förut. 
 
Är detta normalt? Är det rimligt? Är det ens juridiskt hållbart? Jag vet inte. Men jag skrev under i alla fall. Vill ju gå den här kursen. Och tänker att med tanke på hur ovanligt många säkerhetsåtgärder de vidtar för mig skull så är jag nog relativt trygg där ändå. Men nedstämd och lite stött blir jag allt i alla fall. Jag menar, skulle någon med ett mer "synligt" handikapp behandlas på det här sättet? Tvingas skriva under kontrakt och sådant? Jag vet inte, men jag tror inte det. 
 

Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback