Hon är ingen kvaddad cykel!

"Är du fortfarande ledsen? Du kanske borde skaffa en ny katt?" Bara idag har jag hört detta från TVÅ personer. Alltså...tänk dig att något liknande sagts till någon som mindre än en vecka tidigare förlorat ett barn eller en partner...fatta hur socialt inkompetent den personen skulle ha framstått! Men när det gäller förlust av en katt beter sig folk som om det gällde en kvaddad cykel...bara att skaffa en ny!


Alltså, jag fattar att det finns någon form av välmening bakom dessa klumpiga ord...men jag blir så jävla ledsen och arg när jag gång på gång möts av denna totala oförståelse inför min sorg. Jag har förlorat någon som jag bott ihop med i nästan sju år. Min livskamrat, mitt barn, min kärlek, mitt stöd, min vän...mitt allt! Det finns ingen som kan fylla tomrummet efter henne. Bara tanken är helt absurd.

Tack och lov finns det andra människor, som kommer med stöttande ord som väger upp emot denna sociala inkompetens. Såhär skrev till exempel min kontaktperson på katthjälpsorganisationen jag adopterade henne ifrån till mig idag:


Kommentarer
Sanna

Åh jag förstår dig, skulle inte kunna tänka mig hur tomt det skulle vara utan mina små katter! Jag läste även någonstans att det är samma trauma som uppstår i hjärnan både när man förlorar ett nära husdjur som när man förlorar en nära person, man behöver bearbeta det.

Svar: Precis, det är en ANHÖRIG det är frågan om. 😢
The Worrying Kind

2017-02-08 @ 22:02:43
URL: http://imarginalerna.webblogg.se

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback