Att våga ta debatten
Jag är väldigt konflikträdd. Jag tycker det är obehagligt med irritation, röster som höjs, luft som dallrar av spänning... Om jag befinner mig i närheten av folk som bråkar blir jag mycket illa berörd. Om jag själv är föremålet för attacken blir jag helt knäckt.
Jag undviker alltså konflikter - och diskussioner som kan leda till konflikter - i så stor utsträckning som möjligt. Men ikväll gjorde jag något ovanligt. Jag gav mig in i en diskussion, som jag redan på förhand insåg skulle leda till irritation och kanske till och med bråk, då personen ifråga och jag har vitt skilda åsikter i ämnet.
Det blev en orolig kväll, med ont i magen och ständigt inloggande på Facebook för att kolla om jag fått någon respons (och hur obehaglig denna i så fall skulle vara). Men någonstans är jag ändå glad över att jag gjorde det. Att jag vågade. Jag känner mig riktigt duktig. :)
Här kommer ett litet smakprov från kvällens strapatser:
Jag undviker alltså konflikter - och diskussioner som kan leda till konflikter - i så stor utsträckning som möjligt. Men ikväll gjorde jag något ovanligt. Jag gav mig in i en diskussion, som jag redan på förhand insåg skulle leda till irritation och kanske till och med bråk, då personen ifråga och jag har vitt skilda åsikter i ämnet.
Det blev en orolig kväll, med ont i magen och ständigt inloggande på Facebook för att kolla om jag fått någon respons (och hur obehaglig denna i så fall skulle vara). Men någonstans är jag ändå glad över att jag gjorde det. Att jag vågade. Jag känner mig riktigt duktig. :)
Här kommer ett litet smakprov från kvällens strapatser:
Kommentarer
sophie
Tycker att dina argument ändå är rätt genomtänkta. :)
Micke
Mat är verkligen ett känsligt ämne för många =)
Kliar verkligen i fingrarna när jag läser sånt här. Nu har du ju bara postat ett utdrag ur er diskussion men ville bara säga att du har 100% rätt i diskussionen. Förövrigt kan du be din vän kolla upp Alexander dargatz, ett bevis på att man inte blir blek, trött och svag på vegansk kost. =)
Hoppas du fortsätter exponeringen
/Nutritionist, doktorand och SFare
Trackback