đŸłïžâ€đŸŒˆ FörelĂ€sning om bemötande inom vĂ„rden đŸłïžâ€đŸŒˆ

Jag har varit fruktansvĂ€rt trött idag eftersom det blev sĂ„ sent igĂ„r kvĂ€ll. đŸ˜Ž Och ikvĂ€ll blev det sent igen. Det tĂ€r pĂ„ en kvĂ€llstrött liten Malin med dessa sena kvĂ€llar, men det Ă€r SÅ vĂ€rt det att delta i olika Pride-aktiviteter. đŸ˜đŸłïžâ€đŸŒˆ Nu Ă€r vi inne pĂ„ dag tvĂ„ av Ă„rets East Pride och jag har Ă€ven denna kvĂ€ll lyssnat pĂ„ en intressant förelĂ€sning, denna gĂ„ng med Region Östergötlands HBTQ-samordnare Sari Asa Nicolaisen om sexuell hĂ€lsa och bemötande inom vĂ„rden. 
 
Först vĂ„gade jag nĂ€stan inte gĂ„ in i förelĂ€sningslokalen. Och vĂ€l inne vĂ„gade jag inte stĂ€lla nĂ„gra frĂ„gor. Och jag vĂ„gade heller inte gĂ„ fram och prata med henne efterĂ„t, trots att jag suttit och laddat inför det under den senare delen av förelĂ€sningen. Samlat mod och övat pĂ„ vad jag skulle sĂ€ga...men nĂ€r det vĂ€l gĂ€llde sĂ„ klarade jag det inte. Och det var en besvikelse, men jag försöker att inte vara för hĂ„rd emot mig sjĂ€lv. En mĂ„ste inte vara modig precis hela tiden. Och jag har skrivit ett lĂ„ngt mejl till henne nu efterĂ„t istĂ€llet, som var betydligt mer vĂ€lformulerat och genomtĂ€nkt Ă€n vad nĂ„gon kommentar som jag hade kunnat haspla ur mig nĂ„gonsin skulle kunna bli. 
 
FörelĂ€sningen var som sagt vĂ€ldigt intressant, och den var tĂ€mligen inkluderande - hon nĂ€mnde till och med oss asexuella. Och svĂ€ltfödd som jag Ă€r pĂ„ representation blev jag sĂ„klart överlycklig. 🙏 Hon pratade mycket om normer och hur hon arbetar för att motverka exkluderande normer inom vĂ„rden i lĂ€net. Vilket fick mig att vilja sĂ€ga nĂ„gonting om hur kass vĂ„rden Ă€r pĂ„ att bemöta oss asexuella (och queera överlag), men det blev som sagt en kommentar via mejl istĂ€llet. 
 
Nu ska jag snart gĂ„ och lĂ€gga mig, och förhoppningsvis somna lite tidigare Ă€n igĂ„r sĂ„ att jag Ă€r i bĂ€ttre form imorgon. Natti natti! 
 

Kommentarer

TĂ€nker du skriva en kommentar?

Vad gullig du Àr! Jag blir jÀtteglad nÀr jag fÄr trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. OlÀmpliga kommentarer, sÄsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.



Namn:
Kom ihÄg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback