Veckans recept: Tomatsoppa med potatis, morötter, zucchini och purjolök
Den här helgen testade syrran och jag inget nytt recept, utan tillagade den vanliga soppan som jag brukar ha i mina matlådor. Men eftersom den utgjort min lunch så gott som varenda vardag sedan hösten 2017 är det ju uppenbarligen någonting jag tycker om, så här kommer receptet. 😉 Enjoy!
Ingredienser:
Potatis (cirka 5 stora eller många små)
Morötter (500 g)
Zucchini (1 stor eller 2 små)
Purjolök (1 st)
Passerade tomater (500 g)
Thai sweet chilisås
Grönsaksfond
Vatten
Salt
Salladskrydda
Svartpeppar
Häll upp lite vatten i en stor kastrull. Skala och dela potatisarna och morötterna i små bitar och lägg i kastrullen. Fyll på mer vatten i kastrullen vid behov, så att vattnet täcker potatis- och morotsbitarna. Häll i salt och grönsaksfond i kastrullen. Rör om och koka upp. Skär under tiden zucchinin och purjolöken i små bitar. Beroende på kastrullens storlek kan det nu vara läge att flytta över en del av innehållet till en ny kastrull (det brukar jag behöva göra). Fördela sedan zucchinin och purjolöken i de båda kastrullerna. Fördela även de passerade tomaterna mellan de två kastrullerna. Rör om ordentligt. Häll i sweet chilisås, salladskrydda och svartpeppar. Rör om och låt det koka en stund till, tills ingredienserna känns mjuka.
Det här brukar räcka till cirka elva matlådor till mig. 😋
Kommentarer
Trackback