Biobesök

Nästan tre timmars sömn blev det efter det förra inlägget. 😴 Tror att det var en kombination av morgonens sociala exponering och att jag jobbat två hela dagar i rad trots att jag inte är helt återställd efter influensan som gjorde mig så utslagen. Det var skönt att få sova, och jag hade gärna fortsatt med det resten av eftermiddagen och kvällen och hela natten. Men jag pallrade mig ändå upp och iväg till bion. 

Hela vägen dit övade jag på vad jag skulle säga till personalen om min jordnötsallergi. När jag väl kom fram var det jättelång kö till kassan, så jag gick inte dit och sa till som jag hade tänkt utan jag väntade tills dörren till salongen öppnades och sa till killen som stod och kollade biljetter istället. Och han informerade personen som skulle presentera filmen, som avslutade sitt lilla anförande med att det fanns en jordnötsallergiker i salongen och att man därför inte skulle öppna några godispåsar eller liknande som kunde innehålla något farligt. Jag satt längst fram (av säkerhetsskäl för att snabbt kunna lämna salongen om jag skulle få problem med andningen) och skruvade på mig medan han pratade. Jag tycker alltid att det känns så genant att väcka så mycket ståhej, samtidigt som jag är väldigt tacksam över att de tar det på allvar. ❤

Filmen, Den blomstertid nu kommer (som producerats och spelats in här i stan av ett lokalt filmbolag), var jättebra. Väldigt otäck och berörande. En katastroffilm med ett tydligt budskap om vikten av att kommunicera med varandra. Efter filmen satt tre av producenterna och svarade på publikens frågor, vilket var himla spännande.

På hemvägen var det mycket liv och rörelse på stan - det är ju Kulturnatten. Jag hörde musik från en bakgård, och i ett infall av spontanitet gled jag in där och stod och lyssnade en stund på bandet som spelade. Sedan gick jag en liten extrasväng hem för att kolla in ett annat ställe där det brukar vara uppträdanden, men det var fullpackat med folk och lite smått berusad stämning där så jag lät Ångestmonstret bestämma att jag skulle gå hem istället. Det kändes tryggare.

Och nu ska jag försöka sova igen. Det har varit en rolig men påfrestande dag idag.


Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback