Social fobi och lesbiskhet

Ibland är det faktiskt synd att jag inte bor i Stockholm. Oftast inte, men ibland. Som idag. För idag skulle jag vilja gå på premiären av Pernilla Hammargrens standup-show Homo Aloneo. Jag läste om den i QX tidigare i veckan och blev helt exalterad - för i showen behandlar hon både lesbiskhet och social fobi! Två ämnen som ligger mig varmt om hjärtat. 
 
 
 
I artikeln spekulerar journalisten över ett eventuellt samband mellan social fobi och lesbiskhet och Pernilla svarar att det kanske ligger något i det, att det liksom skapar en social sårbarhet att växa upp som lesbisk i ett hetero-samhälle. Det låter absolut rimligt, tycker jag, även om jag inte för ett ögonblick tror att det är HELA förklaringen till att jag (eller hon eller någon annan) har social fobi. Men ja, klart att det påverkar en hel del att hela tiden vara medveten om att en avviker från normen och behöva komma ut i tid och otid och oroa sig över hur folk ska reagera då.
 

Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback