Let's talk about sex (or the lack of it)

(Ja, jag har tagit min sömntablett och hämningarna börjar släppa. Jag lär ångra det imorgon, men nu kör vi...) 
 
Okej. Månadens brunstperiod är över, mensen har kommit och jag är tillbaka i mitt asexuella normaltillstånd. 
 
Tror faktiskt inte att det enbart handlar om att jag gått på Sertralin/Zoloft/Oralin mer eller mindre konstant sedan jag var 18. Tror heller inte att det helt och hållet kan förklaras genom min sociala fobi. Eller att jag är rädd för att bli sviken igen. 
 
Visst spelar säkert allt det där in (ganska mycket). Men det är liksom inte allt. Nej...jag är helt enkelt inte intresserad. Och det är okej. Det är helt okej. 
 
Vet ni vad en av mina tidigaste sexuella fantasier var? (Content Warning!) Att bli våldtagen medan jag sov. Helt sjukt, jag vet. Men nu förstår jag det. För jag ville inte ha sex, men trodde att det var något som en "måste" ha förr eller senare, så jag tänkte väl att det bästa vore att få det överstökat medan jag inte var vid medvetande, så att jag slapp uppleva det. Eller något sådant, jag vet inte exakt hur jag resonerade - geez, jag var jätteung, tror inte ens att jag hunnit bli tonåring än! Hjärnan var uppenbarligen inte helt färdigutvecklad... 
 
Tänk att vi så tidigt lär oss att sex är så himla viktigt, i det närmaste obligatoriskt. Det är sjukt. Det är fan sjukt! Och vi slutar aldrig matas med den här bilden. Men jag har aldrig fattat den stora grejen med det. Varför är det så himla centralt i samhället, varför kretsar så mycket kring det? 
 
Jag minns mycket väl min första kyss. Det var en väldigt stark och känslomässigt omvälvande upplevelse. Jag vet exakt vilket datum det hände, var jag befann mig, alla tankar, känslor, dofter, smaker...det är fortfarande jättetydligt. Men att oskulden försvann något halvår senare har jag mycket mer diffusa minnen av. Det liksom bara...hände. Är det inte meningen att det ska vara värsta stora grejen i en tonårings liv, som någon slags övergångsrit till vuxenvärlden eller något? Hur kunde det bara passera sådär obemärkt?! 
 
Jag har länge kallat mig för en asexuell flata med bögfetisch, men det är nog faktiskt inte bara på skoj. Det är verkligen så det ligger till. Jag är asexuell. Jag längtar efter kärlek, kyssar, kel...men jag vill inte ligga med henne. 
 
Ett litet matteexempel på hur hopplöst detta är: HBTQ-personer utgör ungefär 10 % av mänskligheten. Asexuella utgör ungefär 1 %. Hur många asexuella flator lär det då finnas på dejtingmarknaden? 
 
Hör och häpna så råkade jag faktiskt snubbla över just en sådan tjej på nätet igår. Så vi har precis börjat mejla lite. Kanske blir det inga fler mejl, kanske blir vi vänner så småningom, kanske visar hon sig till och med vara kvinnan i mitt liv...you never know! Men det är i alla fall trevligt att prata lite med henne. Vi börjar där, så får vi se. 
 

Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback