Provsvaren har kommit

Provsvaren kom idag. Som "befarat" är jag fullt frisk, har bara lite brist på vitamin B6. Alltså är det stress och press som min trötthet och mitt labila humör handlar om. Jag hade föredragit någon mindre fysisk åkomma, något jag hade kunnat ta tabletter mot och sedan fortsätta som vanligt. Men nu krävs det verkliga åtgärder, vilket känns himla jobbigt. 
 
Kan inte släppa det här med B6-bristen dock. Den stör mig. För det är tydligen väldigt ovanligt att ha brist på det, eftersom det finns i så himla mycket mat (även för vegetarianer). Det borde inte ens vara möjligt! Och om en till äventyrs får denna brist så går den hand i hand med brist på andra B-vitaminer. Men mina andra värden var ju helt perfekta! Så vad fan är det frågan om?! 
 
Läste någonting om kopplingen mellan B6 och serotonin, vilket fick mig att haja till. Kanske är vi någonting på spåren där. Kan det vara mina Sertralin-tabletter som fuckar upp B6-nivåerna? En ytterst ovetenskaplig teori, men jag bara spekulerar. Har inte hittat någon källa som hävdar detta samband (än). 
 
Tills vidare ska jag försöka följa doktorns ordination att äta mer mat som innehåller B6. Några tips?

Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback